Un câine stabileşte un nou record mondial Guinness pentru cea mai lungă limbă

Zoey, un amestec de labrador şi ciobănesc german în vârstă de trei ani din Metairie, Louisiana, a obţinut recordul mondial Guinness pentru câinele cu cea mai lungă limbă.

688 afișări
Imaginea articolului Un câine stabileşte un nou record mondial Guinness pentru cea mai lungă limbă

Sursa foto: Twitter

Limba căţeluşei măsoară 12,7 cm, fiind mai lungă decât o cutie de Coca-Cola. Noul record vine la doar trei luni după ce un setter englez numit Bisbee a doborât recordul cu o limbă de 9,49 cm.
 
'Am luat-o pe Zoey când avea doar şase săptămâni şi în prima fotografie pe care o avem cu ea, are limba scoasă', a spus Sadie Williams, proprietara căţeluşei. 'Încă are o limbă enormă în comparaţie cu corpul ei'. 
 
Limba ei uriaşă este vizibilă în special atunci când Zoey gâfâie după ce a fost afară, a adăugat Drew Williams, soţul lui Sadie. 
 
Pentru a confirma recordul, limba lui Sadie a fost măsurată de la vârful botului până la vârful limbii, relatează DailyMail.
 
'Din când în când, atunci când o scoatem la plimbare, oamenii vin la ea şi vor să o mângâie', a spus Drew.
 
'Îi avertizăm din timp: "Hei, e prietenoasă, dar s-ar putea să saliveze pe tine" şi din când în când o face, iar apoii ei au o urmă mare pe pantalonii lor'. 
 
Pe lângă faptul că absoarbe mâncarea şi apa, sau îşi pupă stăpânul, limba serveşte ca regulator esenţial de căldură pentru câini. 
 
Atunci când câinii fac exerciţii fizice, limba lor devine mai mare şi, datorită fluxului sanguin crescut, de obicei atârnă în afara gurii, aşa că atunci când un câine gâfâie, de fapt îşi răceşte întregul corp.
 
Macroglossia este denumirea medicală a tulburării în care limba este mai mare decât în mod normal - şi poate împiedica hrănirea şi respiraţia. 
 
Zoey a depăşit recordul unui Setter englez de trei ani, pe nume Bisbee, din Tucson, a cărui limbă măsoară 9,49 cm. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici