Un cascador va încerca să traverseze, mergând pe sârmă, cascada Niagara

Un cascador american va încerca să traverseze cascada Niagara, mergând pe sârmă, în vara acestui an, o tentativă inedită ce nu a mai fost executată de peste 100 de ani, a anunţat, miercuri, organismul care administrează partea canadiană a cascadei.

295 afișări
Imaginea articolului Un cascador va încerca să traverseze, mergând pe sârmă, cascada Niagara

Un cascador va încerca să traverseze, mergând pe sârmă, cascada Niagara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia de administrare a Cascadei Niagara refuzase, în decembrie 2011, o astfel de cerere a cascadorului american Nik Wallenda, însă a revenit asupra acestei decizii.

Evenimentul va avea loc la o dată care nu a fost deocamdată fixată.

"Rolul pe care cascadorii l-au avut în istorie şi în promovarea Cascadei Niagara a influenţat parţial decizia noastră de a aproba" această tentativă, a declarat preşedinta comisiei, Janice Thomson, într-un comunicat.

Această permisiune era ultima pe care trebuia să o obţină Nik Wallenda, care primise deja avizul favorabil din partea autorităţilor americane din statul New York.

După primul refuz al comisiei, Nik Wallenda l-a contactat pe ministrul Turismului din provincia canadiană Ontario şi i-a vorbit, bazându-se pe un studiu economic, despre veniturile potenţiale ale unui astfel de eveniment.

"Au trecut peste 200 de ani şi şapte generaţii de când familia mea face acest lucru, iar eu voi continua tradiţia", a declarat Wallenda pentru postul de televiziune CTV. "Să traversezi Cascada Niagara pe o sârmă reprezintă un fapt la care visez de la vârsta de şase ani", a adăugat cascadorul american în vârstă de 33 de ani.

Această provocare a fost reuşită cel mai recent de cascadorul James Hardy, în anul 1896.

Comisia de administrare a Cascadei Niagara a anunţat că şi-a revizuit regulamentul şi că va permite de acum înainte organizarea unui astfel de eveniment la fiecare 20 de ani.

Nik Wallenda, care a început să meargă pe sârmă, fiind ajutat, încă de la vârsta de doi ani şi singur începând de la patru ani, consideră că va avea nevoie de 30 - 45 de minute pentru a traversa cele două maluri ale Cascadei Niagara, ce are o lărgime de 549 de metri, între Canada şi Statele Unite.

El a spus că nu s-a hotărât deocamdată de pe ce mal al cascadei va pleca şi că va lua această decizie în funcţie de condiţiile meteorologice.

Un studiu despre veniturile potenţiale aduse de acest eveniment afirmă că tentativa cascadorului american ar putea să atragă 120.000 de vizitatori la faţa locului şi să "injecteze" până la 120 de milioane de dolari în economia locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici