Un celebru designer vestimentar renunţă la ţinutele din blănuri şi piele în colecţiile sale

Designerul Jean Paul Gaultier, supranumit "copilul teribil al modei franceze", a anunţat că va renunţa la ţinutele din blănuri şi piele în colecţiile sale, potrivit huffingtonpost.com.

1316 afișări
Imaginea articolului Un celebru designer vestimentar renunţă la ţinutele din blănuri şi piele în colecţiile sale

Un celebru deisgner vestimentar renunţă la ţinutele din blănuri şi piele în colecţiile sale

Invitat în emisiunea "Bonsoir", de pe postul TV Canal+, creatorul de modă a declarat că vede în renunţarea la aceste materii prime o provocare artistică.

PETA, organizaţia care luptă pentru drepturile animalelor, ai cărei membri au boicotat mai multe prezentări ale casei de modă, a primit cu bucurie această veste.

"Decizia vine într-o epocă în care majoritatea oamenilor protestează faţă de metodele crude prin care sunt obţinute blănurile", au subliniat reprezentanţii PETA, în timp ce Jean Paul Gaultier a amintit de mijloacele "deplorabile" prin care sunt ucise animalele.

În ceea ce priveşte blănurile, Gaultier se alătură astfel altor mari branduri de modă, precum Burberry, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren şi, mai recent, Versace, care au renunţat deja la aceste produse.

Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai importanţi creatori care activează în industria de modă franceză, a deschis afacerea care îi poartă numele la începutul anilor 1980.

Gaultier, născut pe 24 aprilie 1952, în oraşul francez Arcueil, nu a luat niciodată lecţii de design vestimentar, dar a început să trimită schiţe mai multor creatori faimoşi încă de la o vârstă fragedă. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui şi l-a angajat ca asistent personal în anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, în 1971, şi cu Jean Patou, în anul următor.

Jean-Paul Gaultier şi-a lansat prima colecţie individuală în anul 1976, iar creaţiile extravagante purtau amprenta anilor '80, fiind considerat de altfel, mult timp, "băiatul rău" din moda franceză. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar şi pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut şi pentru o celebră linie de parfumuri. În anul 1993 a fost lansat primul său parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male a ajuns să fie nr. 1 în Europa.

Jean-Paul Gaultier a anunţat, în septembrie 2014, că va renunţa la colecţiile prêt-à-porter şi se va concentra pe haute couture, parfumuri şi colaborări cu alţi reprezentanţi din industria modei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici