Un cerc de piatră rar a fost descoperit într-un sit preistoric din Marea Britanie

  • O echipă de arheologi a descoperit un cerc de piatră rar într-un sit ritual preistoric din Cornwall, cu şapte gropi spaţiate în mod regulat, cartografiate de o echipă de arheologi.
  • Aceştia au găsit gropile aşezate într-o formaţie în formă de potcoavă strâmbă.
411 afișări
Imaginea articolului Un cerc de piatră rar a fost descoperit într-un sit preistoric din Marea Britanie

Sursa foto: Twitter

Experţii cred că este posibil ca gropile să fi format cândva un inel complet, dar condiţiile de sol din momentul cercetării nu le-au permis arheologilor să adune date clare despre partea de nord a interiorului formaţiunii.
 
Unele pietre au fost îndepărtate şi duse în altă parte, în timp ce altele au fost probabil împinse cu faţa în jos în gropile în care se aflau cândva în poziţie verticală, potrivit The Guardian.
 
Se crede că Castilly Henge a fost construit în timpul perioadei neolitice târzii, aproximativ 3.000-2.500 î.Hr. Definit de un mal exterior şi de un şanţ interior, aşezarea a format un cadru de tip amfiteatru pentru întâlniri şi activităţi ritualice.
 
Cercetările la Castilly Henge au început în 2021, când a fost inclusă într-o schemă a Historic England pentru conservarea şi repararea monumentelor din registrul său de aşezări aflate în pericol.
 
Voluntarii conduşi de Cornwall Archaeology Unit au curăţat situl de vegetaţia care ameninţa caracteristicile sale ascunse sub pământ. Acest lucru a permis echipelor de la Historic England să efectueze primele cercetări topografice şi geofizice detaliate ale Castilly Henge.
 
Ann Preston-Jones, ofiţer de proiect pentru siturile de patrimoniu aflate în pericol din cadrul Historic England, a declarat: "Cercetările de la Castilly Henge ne-au oferit o înţelegere mai profundă a complexităţii acestui sit şi a importanţei sale pentru istoria Cornish de-a lungul a mii de ani. Aceasta ne va ajuta să luăm decizii cu privire la modul în care monumentul este gestionat şi prezentat, astfel încât să se poată bucura de el generaţiile viitoare."
 
Există dovezi care sugerează că Castilly Henge a fost folosit ca teatru în Evul Mediu şi ca amplasament de tunuri în timpul războiului civil englez.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici