Un comerciant de peşte a devenit star pop datorită cântecului despre marfa pe care o vinde - VIDEO

Un tânăr originar din Pakistan, remarcat de grupul Warner pentru felul său special de a atrage clienţii, îndemnându-i să vină la standul său dintr-o piaţă de peşte din Londra, a reuşit să ajungă pe locul al optulea în topul muzical britanic.

408 afișări
Imaginea articolului Un comerciant de peşte a devenit star pop datorită cântecului despre marfa pe care o vinde - VIDEO

Muhammad Shahid Nazir (Imagine: captura video)

Cotidianul britanic The Guardian afirmă că viaţa lui Muhammad Shahid Nazir este "o poveste a imigraţiei din secolul al XXI-lea". Ajuns în Marea Britanie, în 2011, pentru a studia, după ce şi-a lăsat în ţara natală părinţii, soţia şi copiii, pakistanezul Muhammad Shahid Nazir s-a văzut destul de repede obligat să muncească pentru a putea să trăiască şi a ajuns să vândă peşte în Queen's Market din Upton Park, informează lefigaro.fr.

Shahid se distinge imediat de ceilalţi comercianţi de peşte prin simţul lui deosebit pentru spectacol. În loc să strige din răsputeri ca toţi cei din jurul său, el îi abordează pe trecători cântându-le acest slogan pe care îl repetă obsedant: "Come on ladies, come on ladies! One pound fish..." ("Veniţi doamnelor, veniţi doamnelor! E foarte bun, e peştele de o liră sterlină, nu e scump, e peştele la o liră sterlină!").

Totul este însoţit de o gestică studiată şi de o privire înfierbântată. Amuzaţi, câţiva clienţi l-au filmat şi au postat înregistrarea pe YouTube. În doar câteva luni, "videoclipul" a generat aproape 5 milioane de vizualizări. 

În luna mai, cântăreaţa Alesha Dixon, o vedetă din industria muzicală britanică, a interpretat piesa "One Pound Fish" în duet cu un rapper, într-o emisiune difuzată de BBC1. În iulie, la îndemnul admiratorilor săi, Shahid participă la emisiunea-concurs "X Factor". Presimţind o oportunitate, directorii casei de discuri Warner i-au propus un contract în luna noiembrie.

Cântecul lansat de Shahid conţine elemente din muzica dance, dar şi altele inspirate de industria de la Bollywood. Sub lumina neoanelor, Shahid apare dintr-o dată, purtând un costum negru. Femei tinere şi frumoase dansează în ţinute sumare în spatele lui. El cântă în faţa Turnului Londrei, ţinând în mâini peşti pe care îi agită în aer, înconjurat de bătrâni şi de copii care sar pe loc. Presa britanică vede în el un nou Psy, referindu-se la acel cântăreţ sud-coreean care a făcut să danseze întreaga planetă, în acest an, cu piesa lui de succes "Gangnam Style".

Lansată pe 10 decembrie, piesa lui Shahid intitulată "One pound fish" ajunge după doar câteva zile pe locul al optulea în Top 40 din Marea Britanie, iar tabloidul The Sun afirmă că acest single are mari şanse să devină Nr. 1 în celebrul top britanic al vânzărilor de Crăciun.

"Întotdeauna am vrut să fiu un cântăreţ de muzică pop"

Consacrarea este una nesperată pentru acest pakistanez în vârstă de 31 de ani, până ieri un necunoscut.

"Oamenii au venit să mă vadă din Australia, din Statele Unite, din Canada şi din toată Europa. Ei nu vin aici pentru a lucra sau pentru a face cumpărături, vin doar pentru a-l vedea pe «One Pound Fish Man»", a declarat Shahid pentru London Evening Standard.

"Marea Britanie este o ţară formidabilă. Toată lumea poate să îşi realizeze aici visurile (...) Întotdeauna am vrut să fiu un cântăreţ de muzică pop. Într-o zi strigam, în următoarea zi cântam. Dumnezeu mi-a pus în cap acele cuvinte", a adăugat Shahid.

În Pakistan, familia lui este încântată. Tatăl său, care s-a opus iniţial plecării lui în Anglia, este astăzi foarte fericit de felul în care au evoluat lucrurile, precizează mama cântăreţului.

"Ţin post şi mă rog pentru fiul meu, în speranţa că piesa lui va ajunge pe primul loc în top", a adăugat ea. "Ne este foarte dor de el, atât mie, cât şi copiilor, şi vrem să mergem la Londra pentru a fi alături de el în aceste zile fericite", a spus la rândul ei Kashifa, soţia lui Shahid.

În Pakistan, vizitatorii sosesc în număr mare în micul oraş Pattoki unde a locuit artistul, pentru a descărca piesa lui pe un stick USB sau pentru a cumpăra o copie cu CD-ul său. Ei nu pot să îi vadă videoclipul pe YouTube, întrucât guvernul pakistanez a blocat accesul pe acest site, după difuzarea unui film american considerat insultător la adresa profetului Mahomed.

Singura "umbră" din acest tablou fericit: potrivit cotidianului britanic The Sunday Times, Shahid ar fi anchetat de Ministerul de Interne din Marea Britanie pentru că ar fi încălcat condiţiile de obţinere a vizei de student, acceptând să lucreze ca vânzător de peşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici