Un cunoscut scriitor francez, anchetat după ce a fost acuzat de pedofilie

Scriitorul francez Gabriel Matzneff este anchetat de Parchetul din Paris pentru viol săvârşit asupra unui minor, investigaţia fiind demarată la o zi după apariţia pe piaţă a unei cărţi în care acesta este acuzat de pedofilie, scrisă de una dintre presupusele sale victime, potrivit Le Figaro.

792 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut scriitor francez, anchetat după ce a fost acuzat de pedofilie

Un cunoscut scriitor francez, anchetat după ce a fost acuzat de pedofilie

Scriitoarea Vanessa Springora, în vârstă de 47 de ani, directoarea Editions Julliard, a lansat, joi, la editura Grasset, volumul "Le Consentement" ("Consimţământul"). În carte, aceasta descrie relaţia pe care a avut-o pe când avea 14 ani cu scriitorul Gabriel Matzneff, pe atunci în vârstă de 50 de ani.

Vineri, Parchetul din Paris a deschis o anchetă, pentru "violarea unui minor de 14 ani", faptă pedepsită în Franţa cu până la 20 de ani de închisoare.

"Dincolo de faptele descrise de Vanessa Springora", investigaţia va viza "identificarea tuturor eventualelor alte victime care ar fi putut suporta astfel de infracţiuni pe teritoriul naţional sau în străinătate", a declarat procurorul de Paris, Rémy Heitz.

În vârstă de 83 de ani, Matzneff, recompensat cu titlul de ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi cu premiul Renaudot pentru eseu în 2013, este în centrul unei intense polemici de câteva zile, privind relaţiile sale trecute cu minori, relaţii pedofile câteodată asumate deschis în operele sale.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici