- Home
- Life-Inedit
- (21.04.2023, 07:18)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Un delfin albinos extrem de rar a fost observat în Africa
Delfinul alb, care înota cu alţi aproximativ 200 de delfini, a fost văzut de un cuplu norocos în ziua nunţii lor.
587 afișări

Sursa foto: Twitter
Proaspeţii căsătoriţi au fost trataţi cu o privelişte incredibil de rară in ziua nuntii lor, când nava de observare a balenelor la care se aflau a întâlnit un pui de delfin albinos - probabil primul de acest fel văzut în Africa.
Cuplul norocos, împreună cu familia şi prietenii lor, au văzut cetaceul neobişnuit de colorat pe 4 aprilie la bordul unui Raggy Charters, navă în Golful Algoa, un centru al vieţii sălbatice marine din provincia Eastern Cape din Africa de Sud. Lloyd Edwards, căpitanul de barcă şi proprietarul Raggy Charters, a fost primul care a observat creatura fantomatică printre o grupă mare de delfini din Indo-Pacific
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Momentul în care Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 1,25 milioane de lei
-
România blochează accesul Austriei la reuniunile NATO. Presa austriacă: E o răzbunare pentru veto-ul pe aderarea la spaţiul Schengen
-
Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
-
Scholz cere explicaţii Varşoviei despre scandalul vizelor. Germania ar putea lua măsuri la frontiera cu Polonia
„Deodată, am văzut o pată albă în apă printre un grup de aproximativ 200 de delfini ”, a scris Edwards pe Facebook. „Când l-am văzut din nou, iată-l, un pui albino frumos”. Este prima observare înregistrată a unui delfin albinos în Africa, a adăugat el.
Puiul, care are probabil în jur de o lună şi măsoară aproximativ 1 metru lungime, este cel mai probabil un albinos adevărat, dar acest lucru este greu de spus doar din imagini, au spus experţii pentru Live Science.
Albinismul este o afecţiune genetică care împiedică animalele să producă pigmentul melanină, care dă culoare pielii, blănii, penelor şi ochilor. Ca rezultat, animalele albinoasw par alb la culoare şi au ochii roz - ambii fiind mai sensibili la lumină decât în mod normal. Albinismul poate fi adesea confundat cu leucismul, o afecţiune care împiedică celulele individuale să producă melanină. Animalele leucistice pot fi fie complet albe, de culoare galben fad, fie au pete din ambele amestecate cu coloraţia lor normală. Pentru un observator ocazional, poate fi greu să facă diferenţa dintre cele două condiţii.
Pentru unele animale, a fi albinos le poate scădea foarte mult şansele de supravieţuire, motiv pentru care albinismul rămâne foarte rar în sălbăticie şi mai frecvent în grădini zoologice şi acvarii.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe