Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, descoperit în Africa de Sud

Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, a fost descoperit într-o mină din Africa de Sud.

341 afișări
Imaginea articolului Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, descoperit în Africa de Sud

Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, descoperit în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diamantul de 25,5 carate a fost descoperit de angajaţii companiei Petra Diamonds în celebra mină Cullinan din Africa de Sud, informează bbc.co.uk.

Potrivit experţilor în domeniu, această nestemată valorează cel puţin 10 milioane de dolari şi ar putea aduce companiei Petra Diamonds profituri însemnate.

Diamante asemănătoare, descoperite recent în mina Cullinan, au fost vândute cu preţuri foarte mari, iar compania Petra Diamonds, care operează şi în Botswana şi în Tanzania, se aşteaptă ca acest diamant albastru să stârnească interesul colecţionarilor.

Mina Cullinan, aflată la nord-est de Pretoria, a produs sute de diamante mari şi este celebră pentru producţia de diamante albastre.

Un diamant albastru asemănător, de 26,6 carate, a fost descoperit în aceeaşi mină în mai 2009. După ce a fost şlefuit, diamantul a fost vândut cu aproape 10 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's. Diamantul a fost denumit de noul său proprietar "Star of Josephine".

Un alt diamant albastru provenind din mina Cullinan a fost achiziţionat cu 10,8 milioane de dolari anul trecut şi a stabilit un nou record mondial de preţ pe un carat.

În 1905, renumitul diamant albastru Star of Africa - al doilea diamant ca mărime din lume - a fost descoperit tot în mina Cullinan.

Acea nestemată în formă de pară, având 530 de carate, a fost oferită regelui Edward al VII-lea şi a intrat în proprietatea coroanei britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici