Un diamant albastru FOARTE RAR, scos la licitaţie la Hong Kong

Un diamant albastru foarte rar va fi scos la licitaţie în octombrie, la Hong Kong, unde ar putea fi vândut cu un preţ de aproximativ 20 de milioane de dolari, în ciuda încetinirii ritmului de creştere al economiei chineze, a anunţat luni casa Sotheby's.

412 afișări
Imaginea articolului Un diamant albastru FOARTE RAR, scos la licitaţie la Hong Kong

Un diamant albastru FOARTE RAR, scos la licitaţie la Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzarea diamantului "The Premier Blue", o nestemată de 7,59 carate, va atrage cu siguranţă atenţia colecţionarilor din lumea întreagă, a declarat Quek Chin Yeow, vicepreşedintele filialei asiatice a casei Sotheby.

Economia chineză "a încetinit, dar colecţionarii de obiecte foarte scumpe sunt încă acolo. Am avut vânzări foarte bune la Hong Kong", a adăugat el.

Dacă acest diamant cu formă rotundă va ajunge la un preţ de 19 milioane de dolari, atunci el va deveni cel mai scump din lume per carat.

Hong Kong, un teritoriu din sudul Chinei, a devenit o placă turnantă pentru piaţa licitaţiilor de artă, de vinuri fine şi de pietre preţioase, datorită apropierii geografice de China şi de milionarii acestei ţări.

Diamantele albastre, nestemate foarte rare, ajung arareori pe piaţă. Tăietura rotundă pe care o are "The Premier Blue" este în plus una extrem de rară pentru diamantele albastre, întrucât acest tip de tăietură cauzează pierderi mari în structura nestematei.

Cel mai cunoscut diamant albastru din lume este considerat "Bleu de France", proprietate a regelui Louis al XIV-lea, furat în 1792 şi devenit foarte probabil diamantul Hope, expus la Muzeul de Istorie Naturală din Washington.

Diamantul "The Premier Blue" va fi scos la licitaţie pe 7 octombrie. Proprietarul său actual a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici