Video Un diamant albastru, vândut cu 8 milioane de dolari

Una dintre cele mai rare pietre preţioase din lume, un diamant albastru, a stabilit recordul de preţ pe carat pentru acest tip de gemă, după ce a fost vândut pentru suma de 7,98 milioane de dolari la o licitaţie organizată la Hong Kong de casa Sotheby's, transmite Reuters.

5 afișări

Diamantul, scos la vânzare de un magnat asiatic, are 6,04 carate şi a obţinut suma de 1,32 de milioane de dolar pe carat.

Recordul anterior de preţ a fost deţinut de un diamant roşu, care în urmă cu 20 de ani a obţinut 926.000 de dolari pe carat, potrivit casei Sotheby's.

Gema a fost cumpărată de o companie de bijuterii din Londra, "Moussaieff Jewellers", celebră pentru achiziţionarea de pietre preţioase foarte rare şi foarte scumpe.

Diamantele albastre au captivat, de secole, marii magnaţi ai lumii. Faimosul "Hope Diamond", un diamant de 45,52 de carate de culoare gri-albăstrui, a aparţinut, pe rând, regelui Ludovic al XIV-lea al Franţei, Mariei Antoinette şi moştenitoarei americane Evalyn Walsh Mclean. În prezent, acesta se află la Institutul Smithsonian din Washington D.C., Statele Unite.

Un alt diamant de acest tip a fost cumpărat de sultanul din Brunei, în anii '80.

Diamantele colorate în alte nuanţe, roz şi roşu, se găsesc în mai multe regiuni de pe glob, precum Brazilia, India şi Australia, dar majoritatea celor albastre au fost descoperite doar într-un loc - mina Premier, din Africa de Sud.

Probabilitatea de a descoperi un diamant albastru este de "una la un milion", a indicat Wong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici