Un duet înregistrat de Amy Winehouse şi Tony Bennett va fi lansat în scopuri caritabile

Un duet înregistrat de Amy Winehouse cu muzicianul de jazz Tony Bennett, în urmă cu câteva luni, va fi lansat sub forma unui disc single, iar încasările vor fi donate unei fundaţii de caritate ce a fost înfiinţată de tatăl artistei britanice, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Bennett.

189 afișări
Imaginea articolului Un duet înregistrat de Amy Winehouse şi Tony Bennett va fi lansat în scopuri caritabile

Un duet înregistrat de Amy Winehouse şi Tony Bennett va fi lansat în scopuri caritabile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piesa clasică pop "Body and Soul", pe care Amy Winehouse a înregistrat-o cu Bennett în luna martie, este una dintre ultimele înregistrări ale artistei britanice.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani pe 23 iulie, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Cauza oficială a decesului cântăreţei nu a fost încă determinată.

Mitch Winehouse, tatăl artistei, a înfiinţat Amy Winehouse Foundation cu scopul de a-i ajuta pe tinerii şi pe adolescenţii care se confruntă cu dependenţa de droguri şi alcool.

Toate încasările ce vor fi obţinute din comercializarea piesei "Body and Soul", în versiunea interpretată de Amy Winehouse şi Tony Bennett, ce va fi lansată sub forma unui disc single, vor fi donate acestei fundaţii, a anunţat Liz Rosenberg, purtătoarea de cuvânt a lui Bennett.

Piesa va apărea şi pe albumul lui Bennett, intitulat "Duets II", ce va fi lansat pe 20 septembrie.

Tony Bennet, un muzician premiat cu Grammy şi considerat o legendă a muzicii jazz, printre ale cărui cântece de succes se numără "I Left My Heart in San Francisco" şi "Rags to Riches", a împlinit, miercuri, vârsta de 85 de ani.

Tonny Bennett a înregistrat "Body and Soul" cu Amy Winehouse la Abbey Road Studios din Londra şi a lăudat-o pe cântăreaţa britanică pentru calităţile ei interpretative care-i permiteau acesteia să cânte cu uşurinţă inclusiv piese de jazz.

Pe lângă premiile, criticile favorabile şi succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atenţia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substanţe interzise. Ea a recunoscut în mai multe interviuri că avea tendinţe de automutilare, probleme alimentare şi suferea de depresie.

În ultimii ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici