Un exemplar dintr-o revistă de benzi desenate, vândut la licitaţie pentru 1,1 milioane de dolari

Un exemplar al revistei americane de benzi desenate Marvel în care Spider-Man şi-a făcut prima apariţie, în anul 1962, a fost vândut printr-o licitaţie online pentru suma de 1,1 milioane de dolari, au anunţat organizatorii.

289 afișări
Imaginea articolului Un exemplar dintr-o revistă de benzi desenate, vândut la licitaţie pentru 1,1 milioane de dolari

Un exemplar dintr-o revistă de benzi desenate, vândut la licitaţie pentru 1,1 milioane de dolari

Acest exemplar, aflat într-o stare bună şi care costa 12 cenţi în anul în care a apărut, îl avea pe copertă pe Spider-Man.

Suma obţinută este a doua ca importanţă din istoria vânzărilor la licitaţie a revistelor de benzi desenate. Recordul de 1,5 milioane de dolari a fost stabilit în anul 2010, de un exemplar din 1938 în care a debutat un alt personaj legendar, Superman, a reamintit într-un comunicat Stephen Fishler, fondatorul site-ului de licitaţii online ComicConnect.com.

Spider-Man (Omul Păianjen), cunoscut şi ca Peter Benjamin Parker, este un personaj fictiv dintr-o revistă de benzi desenate, care a apărut prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy (august 1962), fiind creat de Stan Lee şi Steve Dikto, pentru Marvel Comics. De atunci, Spider-Man a devenit unul dintre cei mai populari şi mai iubiţi super-eroi din lume.

Recent, studiourile Columbia Pictures au anunţat că cel de-al patrulea film din franciza de succes "Omul Păianjen", în care Andrew Garfield debutează în rolul titular, se va numi "The Amazing Spider-Man" şi va avea premiera pe 3 iulie 2012.

Regia peliculei va fi semnată de Marc Webb, pe baza unui scenariu scris de James Vanderbilt.

Precedentele trei filme ale francizei "Omul Păianjen" au generat încasări de peste 2,5 miliarde de dolari pe plan mondial. Rolul principal a fost interpretat în toate cele trei lungmetraje precedente de actorul Tobey Maguire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici