Un film despre relaţia actorilor Elizabeth Taylor şi Richard Burton, în pregătire la Hollywood

Studiourile Paramount Pictures vor realiza lungmetrajul "Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and the Marriage of the Century", inspirat de relaţia tumultuoasă dintre cei doi actori, iar acest proiect cinematografic ar putea fi regizat de Martin Scorsese.

380 afișări
Imaginea articolului Un film despre relaţia actorilor Elizabeth Taylor şi Richard Burton, în pregătire la Hollywood

Un film despre relaţia actorilor Elizabeth Taylor şi Richard Burton, în pregătire la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un reprezentant de la Paramount Pictures a confirmat, miercuri, faptul că renumitul studio hollywoodian a achiziţionat drepturile de ecranizare a romanului "Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and the Marriage of the Century", scris de Sam Kashner şi Nancy Schoenberger, informează variety.com.

Filmul va fi produs de Julie Yorn, Gary Foster, Russ Krasnoff şi Martin Scorsese.

Povestea dintre Elizabeth Taylor şi Richard Burton, care a început în 1962, a fost cea mai mediatizată relaţie de dragoste din epocă. Prima căsătorie a celor doi, celebrată în 1964, a durat zece ani, a fost urmată de o altă căsătorie, celebrată în 1975, şi s-a încheiat cu un divorţ, pronunţat în 1976. Cei doi au fost condamnaţi de Vatican pentru "vagabondaj erotic".

Povestea lor adulteră nu a fost lipsită de luxul de star: paparazzi, iahturi, bijuterii superbe, casele din Londra, Gstaad, Céligny şi Puerto Vallarta şi prietenii de petreceri, precum familia Rothschild, Aristotel Onassis, prinţesa Grace de Monaco, Tito, ducele şi ducesa de Windsor.

Prima dată când Richard Burton şi Elizabeth Taylor s-au întâlnit a fost în 1952, când Burton avea o soţie şi o reputaţie de playboy irezistibil şi de băutor de nedoborât. În prima seară pe care au petrecut-o în acelaşi loc, la o petrecere din Bel Air, Burton a izbucnit în râs, emoţionat fiind de frumuseţea actriţei, după cum el însuşi mărturisea în memoriile sale.

Cei doi nu s-au mai întâlnit timp de nouă ani. Când s-au reîntâlnit, cei doi actori se aflau pe platourile filmului "Cleopatra". Burton apăruse pe platou ca să îl înlocuiască pe Stephen Boyd, în rolul lui Marc Antoniu. Elizabeth Taylor îi cunoştea reputaţia şi era pregătită să reziste avansurilor lui, în ciuda farmecului pe care acesta îl avea, egalat de talentul lui actoricesc.

Cei doi au încercat să stea departe unul de celălalt, deoarece Taylor nu mai dorea încă un divorţ mediatizat, iar Burton se simţea vinovat de efectele pe care această relaţie le avea asupra familiei sale. Aşa că relaţia lor pendula de la momente în care cei doi nici nu îşi vorbeau pe platouri la evadări în doi, cu fotografii în urma lor.

La 5 martie 1964, la doi ani după ce s-a îndrăgostit de Richard, Elizabeth Taylor a divorţat de Eddie Fisher. Richard Burton divorţase de soţia sa, Sybil, în decembrie 1963. La două zile de la divorţul actriţei, cei doi au zburat la Montreal, s-au cazat la hotelul Ritz Carlton sub numele de Smith şi s-au căsătorit. Aceasta era a doua căsătorie a lui Burton şi a cincea căsătorie a lui Taylor.

Romanul "Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and the Marriage of the Century" a fost scris de Sam Kashner şi Nancy Schoenberger, care au avut acces la jurnalele scrise de Richard Burton, cu acordul actriţei Elizabeth Taylor şi al văduvei lui Burton, Sally.

Martin Scorsese se află în etapa de postproducţie pentru "Hugo Cabret", un film ce va fi lansat de Paramount Pictures pe 23 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici