Un film horror turnat în subsolul laboratorului Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară face senzaţie pe internet - VIDEO TRAILER

Studenţii britanici de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) au turnat un film horror în subsolurile acestui centru de cercetare din Geneva, iar pelicula lor a făcut senzaţie pe internet.

831 afișări
Imaginea articolului Un film horror turnat în subsolul laboratorului Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară face senzaţie pe internet - VIDEO TRAILER

Un film horror turnat în subsolul laboratorului Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară face senzaţie pe internet (Imagine: captură video)

Filmul, intitulat "Decay" ("Descompunere"), a fost produs fără autorizaţia administratorilor laboratorului, care nu au încercat însă să oprească difuzarea lui pe internet, afirmă cotidianul elveţian Le Matin.

"Nu ştiam că această filmare a avut loc, pentru că nu a existat nicio cerere de obţinere a unei autorizaţii", a declarat un purtător de cuvânt de la CERN, care a confirmat informaţia.

Celebrul LHC (Large Hadron Collider), acceleratorul de particule de la CERN, cel mai puternic din lume la ora actuală, se află în centrul acestui film.

Potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt, "scenele au fost turnate în subsolul laboratorului din Geneva, însă, evident, nu în tunelul în care se află acceleratorul, care este foarte bine securizat".

CERN, a adăugat aceeaşi sursă, este vizitat în fiecare an de câteva mii de studenţi.

Potrivit publicaţiei Le Matin, filmul a fost lansat în urmă cu două zile pe site-urile decayfilm.com şi YouTube şi a adunat deja câteva zeci de mii de vizualizări. Pelicula are o durată de o oră şi 15 minute şi poate fi descărcată gratuit de pe internet.

Potrivit scenariului filmului imaginat de studenţii britanici, LHC devine incontrolabil şi produce radiaţii care atacă creierul uman, transformându-i pe oameni în zombies.

În film, directorul general al CERN este prezentat ca un personaj lipsit de scrupule, care pune descoperirile ştiinţifice înaintea intereselor speciei umane.

Sediul CERN din Geneva a servit deja ca decor pentru o serie de scene din filmul "Îngeri şi Demoni/ Angels & Demons" (2009), în care rolurile principale au fost interpretate de Tom Hanks şi Ewan McGregor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici