Un film inedit cu Charlie Chaplin va fi prezentat, pentru prima dată, în SUA

Un scurtmetraj cu Charlie Chaplin, pierdut de foarte mult timp şi descoperit anul trecut la un târg de antichităţi, va fi prezentat, pentru prima dată într-un secol, în cadrul unui festival de film din Statele Unite, informează bbc.co.uk.

108 afișări
Imaginea articolului Un film inedit cu Charlie Chaplin va fi prezentat, pentru prima dată, în SUA

Un film inedit cu Charlie Chaplin va fi prezentat, pentru prima dată, în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "A Thief Catcher" este o comedie de zece minute, realizată în 1914. Charlie Chaplin joacă, în film, rolul unui poliţist.

Cele mai renumite filme ale lui Chaplin sunt "Luminile oraşului/ City Lights" (1931), "Timpuri Noi/ Modern Times" (1936) şi "Dictatorul/ The Great Dictator" (1940).

Un artist complet, producător, regizor, scenarist, muzician, actor, Charlie Chaplin, cavaler al Imperiului Britanic din 1975, a fost votat într-un sondaj realizat în 1995 drept "cel mai mare actor din istoria filmului", în timp ce oamenii de film spuneau despre el că este "doar cel mai mare artist care a trăit şi va trăi vreodată".

Pentru "Luminile rampei/ Limelight" (1952), în care a jucat alături de Buster Keaton, Chaplin a primit, în 1972, premiul onorific al Academiei de film americane, pentru "aportul nemăsurabil la arta cinematografiei şi pentru că a făcut din film arta secolului XX". La ceremonie, artistul a primit cele mai lungi ovaţii din istoria Academiei, timp de cinci minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici