Un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, vândut la licitaţie pentru 1,95 milioane de lire sterline

Un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, ce cuprinde o serie de basme, un spin-off al seriei de succes mondial "Harry Potter", a fost vândut pentru suma de 1,95 milioane de lire sterline la o licitaţie caritabilă organizată la Londra de casa Sotheby's.

1 afișare
Imaginea articolului Un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, vândut la licitaţie pentru 1,95 milioane de lire sterline

Un manuscris nepublicat de J. K. Rowling, vândut la licitaţie pentru 1,95 milioane de lire sterline

Cartea de basme "Tales of Beedle the Bard" a fost scrisă de mână, în şapte exemplare, şi ilustrată de scriitoarea britanică J. K. Rowling. Copertele cărţilor sunt din piele şi decorate cu pietre semipreţioase sau argint, informează BBC.

Un singur exemplar din cele şapte a fost scos la licitaţie în interes caritabil şi a fost vândut pentru suma de 1,95 milioane de lire sterline (2,71 milioane de euro). Exemplarul fusese evaluat de specialişti la o sumă cuprinsă între 30.000 şi 50.000 de lire sterline (43.128 - 71.880 de euro).

Beneficiile rezultate în urma licitaţiei vor reveni fundaţiei Children's Voice, care se ocupă de ajutorarea copiilor plasaţi în orfelinate, mai ales din Europa de Est.

Celelalte şase cărţi "vor fi oferite celor care au fost cei mai implicaţi în publicarea cărţilor «Harry Potter» în cursul ultimilor 17 ani", a indicat scriitoarea pentru radio BBC.

Noua carte, care cuprinde cinci basme, dintre care unul, "Povestea celor trei fraţi", a fost integrat în ultimul volum "Harry Potter", "este o formidabilă metodă de a spune «Adio»", a declarat Rowling.

În ultimul volum al seriei, "Harry Potter şi talismanele morţii", lansat în iulie, vrăjitorul Albus Dumbledore îi lasă moştenire tinerei Hermione Granger volumul cu cele mai cunoscute basme din lumea vrăjitorilor, "The Tales of Beedle the Bard", care conţine indicii cruciale pentru ca Harry Potter să poată să-şi învingă duşmanul, lordul Cap de Mort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici