Un medic chirurg este bănuit că a violat şi agresat sexual 349 de minore. Procuror: Este un caz ieşit din comun

Caz şocant în Franţa unde un medic chirurg, ieşit la pensie, este acuzat de viol asupra mai multor minore. Numărul potenţialelor victime s-ar ridica la 349, relatează Le Monde.

9496 afișări
Imaginea articolului Un medic chirurg este bănuit că a violat şi agresat sexual 349 de minore. Procuror: Este un caz ieşit din comun

Un medic chirurg este bănuit că a violat şi agresat sexual 349 de minore. Procuror: Este un caz ieşit din comun. Sursă foto: lexpress.fr

Procuratura din Lorient, un oraş din nord-vestul Franţei, a anunţat vineri că numărul potenţialelor victime ale chirurgului Joël Le Scouarnec, bănuit de agresiuni sexuale şi violuri pe durata a 30 de ani de carieră, se ridică la 349. Un număr anterior vehiculat anunţa 250 de victime.

Multe dintre aceste fapte au fost prescrise, a declarat procurorul Laureline Peyrefitte, calificând acest dosar ca fiind unul „ieşit din comun”.  229 de persoane au fost audiate iar 197 au depus plângere. Dosarul conţine 300.000 de fişiere foto şi 650 de fişiere video care trebuie analizate în profunzime.

În vârstă de 68 de ani, Joël Le Scouarne este încarcerat de 2 ani şi va ajunge în faţa unui tribunal în luna martie pentru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală asupra a patru persoane, minore la producerea faptelor. De atunci numărul potenţialelor victime a tot crescut. 

Bărbatul, pensionar, a recunoscut parţial fapte petrecute în mai multe regiuni din Franţa între 1989 şi 2017. Anchetatorii însă au descoperit în urmă cu doi ani în locuinţa sa carneţele misterioase cu nume de copii.

Bărbatul a intrat în atenţia autorităţilor franceze încă din 2005 când a primit 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru deţinere de imagini pornografice cu minori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici