Un mesaj secret, descoperit în ceasul lui Abraham Lincoln

The National Museum of American History din Washington a anunţat că în interiorul unui ceas de buzunar care a aparţinut preşedintelui american Abraham Lincoln a fost descoperit un "mesaj secret", care vorbeşte despre începutul Războiului de Secesiune din Statele Unite.

449 afișări
Imaginea articolului Un mesaj secret, descoperit în ceasul lui Abraham Lincoln

Un mesaj secret, descoperit în ceasul lui Abraham Lincoln (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mesajul, gravat pe mecanismul de aur al ceasului, evoca primul foc de armă tras în timpul războiului de secesiune şi exprima încrederea celui care l-a inscripţionat în preşedintele ţării: "13 aprilie 1861: Fort Sumter a fost atacat de rebeli. Slavă Domnului, avem, totuşi, un guvern".

Textul a fost scris de Jonathan Dillon, un artizan ceasornicar care a reparat ceasul preşedintelui Lincoln, în aprilie 1861.

"Lincoln nu a ştiut niciodată ce purta în buzunar", a dezvăluit Brent Glass, directorul muzeului.

Lincoln cumpărase ceasul de la un bijutier din Springfield, statul Illinois, în anii 1850. Ceasul a ajuns în proprietatea muzeului în 1958, iar mesajul nu a fost observat până atunci.

Cu toate acestea, în 1906, ceasornicarul Jonathan Dillon, pe atunci în vârstă de 84 de ani, a relatat într-un interviu acordat ziarului New York Times că a scris cu un instrument ascuţit acel text în interiorul ceasului lui Lincoln: "Primul foc de armă s-a tras. S-a sfârşit cu sclavia. Slavă Domnului că avem un preşedinte care, cel puţin, va încerca".

Războiul Civil din Statele Unite a început după ce trupele confederale au deschis focul în Fort Sumter, din Charleston, pe 12 aprilie 1861. Carolina de Sud şi alte şase state s-au desprins din Confederaţie înainte de inaugurarea oficială a lui Abraham Lincoln, din martie 1861. Abraham Lincoln a fost ales al 16-lea preşedinte al Statelor Unite în noiembrie 1860.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici