Un milionar rus, următorul turist în spaţiu

Un milionar rus ar putea fi următorul turist care va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat, duminică, şeful programului de misiuni cu echipaj uman din cadrul Agenţiei spaţiale federale ruse, Roskosmos.

2 afișări
Imaginea articolului Un milionar rus, următorul turist în spaţiu

Un milionar rus, următorul turist în spaţiu

Potrivit lui Alexei Krasnov, Roskosmos a primit mai multe cereri din partea unor ruşi care doresc să ajungă în spaţiu şi sunt gata să plătească bani grei pentru o asemenea călătorie.

Krasnov a declarat că primul turist spaţial rus ar putea face o asemenea călătorie în toamna anului 2008.

Responsabilul rus a refuzat să dezvăluie jurnaliştilor identitatea candidaţilor, adăugând că numele fericitului ales va fi anunţat "la momentul potrivit".

Compania americană Space Adventures, care organizează aceste călătorii în spaţiu, a anunţat recent că a plătit deja locurile de pe vehiculele spaţiale Soyuz destinate turiştilor spaţiali străini care vor pleca pe ISS în perioada 2008 - 2009.

Krasnov a indicat că, dacă este necesar, Roskosmos "ar putea găsi o soluţie de compromis" cu Space Adventures.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici