Un model de 14 ani a murit după ce a muncit 12 ore pentru un show de modă din China. Cu cât era plătită pe zi Vlada Dzyuba

O adolescentă din Rusia, model profesionist, a murit după 12 ore de muncă pentru un show de modă care a avut loc în China.

2695 afișări
Imaginea articolului Un model de 14 ani a murit după ce a muncit 12 ore pentru un show de modă din China. Cu cât era plătită pe zi Vlada Dzyuba

Un model de 14 ani a murit după ce a muncit 12 ore pentru un show de modă din China. Cu cât era plătită pe zi Vlada Dzyuba

Vlada Dzyuba, în vârstă de 14 ani, s-a prăbuşit cu câteva minute înainte să intre pe podiumul de modă de la Shanghai, potrivit Indy100.

A reieşit că adolescenta suferea de meningită cronică, „agravată de oboseala severă”. Aceasta a stat două zile în comă înainte să moară.

Vlada a căzut la pământ după ce temperatura i-a crescut brusc în timp ce îşi aştepta intrarea pe podiumul de modă, scrie Gândul.

Tinerei îi era frică să meargă la medic şi muncea mult peste maximul de trei ore le lucru pe zi stipulat în contractul ei de muncă.

De asemenea, în momentul incidentului, aceasta nu a putut fi dusă la spital din cauza faptului că nu avea o asigurare medicală, cu toate că avea un contract de trei luni încheiat cu o agenţie de modelling chineză.

Potrivit contractului de muncă, Vlada câştiga 8 dolari pe zi după ce plătea cazarea la hotel şi mâncarea. Cu toate că un reprezentant al companiei chineze de modelling a relatat că contractul fetei era ”legal”, acesta nu a precizat câte ore lucra Vlada pe zi.

În China, recrutarea de modele tinere, de multe ori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în special din Rusia, este în creştere.

Mama Vladei a mărturisit că deseori fiica ei o suna şi îi spunea că este extrem de obosită şi că singurul lucru pe care vrea să îl facă este să doarmă. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici