Un muzeu oferă un milion de dolari pentru rochia Monicăi Lewinsky, pătată cu sperma lui Bill Clinton

Un muzeu din Las Vegas oferă 1 milion de dolari pentru celebra rochie albastră a Monicăi Lewinsky, pătată cu sperma lui Bill Clinton, folosită ca probă în instanţă pentru a dovedi că a întreţinut raporturi sexuale cu fostul preşedinte american în perioada în care era stagiară la Casa Albă.

580 afișări
Imaginea articolului Un muzeu oferă un milion de dolari pentru rochia Monicăi Lewinsky, pătată cu sperma lui Bill Clinton

Un muzeu oferă un milion de dolari pentru rochia Monicăi Lewinsky, pătată cu sperma lui Bill Clinton

Înainte ca rochia albastră cu dungi negre, despre care creatorii ei spuneau că era de fapt albă cu dungi argintii, să îşi aibă "minutul" ei de celebritate pe internet, la începutul anului 2015, o altă rochie albastră a făcut istorie în presa internaţională, relatează 20minutes.fr. Se întâmpla în 1998, atunci când a izbucnit scandalul "Monicagate", după dezvăluirea unei aventuri sexuale a lui Bill Clinton, pe atunci preşedinte al Statelor Unite, cu o tânără stagiară de la Casa Albă, Monica Lewinsky.

Un muzeu din Las Vegas a oferit 1 milion de dolari pentru acea rochie pătată cu ADN-ul preşedintelui, devenită în epocă o probă crucială folosită de procuratură pentru a dovedi existenţa acelei relaţii, pe care Bill Clinton o negase cu vehemenţă, precizează New York Daily News.

Celebra rochie a Monicăi Lewinsky este dorită de Las Vegas Erotic Heritage Museum, care doreşte să o includă într-o expoziţie despre "relaţiile private ale persoanelor aflate la putere", a precizat Victoria Hartmann, directorul executiv al instituţiei muzeale. Muzeul din Las Vegas şi-ar dori să expună acel obiect vestimentar alături de alte "obiecte de natură intimă", care au aparţinut lui Gennifer Flowers, o actriţă care a afirmat că ar fi întreţinut şi ea relaţii intime cu Bill Clinton.

Anul trecut, acelaşi muzeu dedicat erotismului, oferise deja 250.000 de dolari pentru rochia fostei stagiare de la Casa Albă, ajunsă între timp la vârsta de 41 de ani. Oferta i-a fost făcută la scurt timp după apariţia în revista Vanity Fair a unui editorial scris de Monica Lewinsky, în care ea spunea că doreşte, simbolic, "să îngroape rochia albastră".

Monica Lewinsky avea vârsta de 22 de ani atunci când a început acea aventură cu Bill Clinton, deşi acesta era căsătorit cu Hillary Clinton şi locuia la Casa Albă. Presa a aflat despre acea aventură în 1998. Lewinsky afirmă că a întreţinut nouă raporturi sexuale cu Bill Clinton între anii 1995 şi 1997. Iniţial, Bill Clinton a declarat sub jurământ că acea acuzaţie era falsă. Monica Lewinky a spus că raporturile cu fostul preşedinte, pe atunci în vârstă de 49 de ani, a implicat acte de sex oral, însă nu şi penetrare vaginală. Ea a păstrat o rochie albastră, care era pătată cu sperma preşedintelui Clinton.

În iulie 1998, Lewinsky a predat acea rochie - pe care refuzase să o spele - judecătorului federal Kenneth Starr, după ce a semnat un acord care îi garanta imunitate în faţa legii. Pe 3 august, autorităţile au recoltat probe de sânge de la Bill Clinton. După 14 zile, FBI a anunţat că Bill Clinton era aceeaşi persoană cu bărbatul căruia îi aparţinea pata de spermă de pe acea rochie "într-un grad rezonabil de certitudine ştiinţifică". Bill Clinton a recunoscut ulterior, într-o declaraţie video înregistrată, prezentată în faţa unor juraţi, că a întreţinut "o relaţie fizică nepotrivită" cu Monica Lewinsky. Apoi, el a recunoscut acea relaţie şi într-un interviu televizat.

Bill Clinton a fost suspendat ulterior de Camera Reprezentanţilor, însă a fost achitat de Senatul american, în decembrie 1998.

Bill şi Hillary Clinton - care a anunţat recent că va candida la rândul ei la preşedinţia Statelor Unite - au decis să treacă peste acel episod de infidelitate şi să rămână împreună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici