Un nou film regizat de Steven Spielberg, despre documente controversate ale guvernului american. Doi mari actori de la Hollywood, în rolurile principale

Steven Spielberg va regiza filmul "The Post", cu Tom Hanks şi Meryl Streep în rolurile principale, lungmetraj despre jurnaliştii Washington Post, care au dezvăluit o serie de documente controversate ale guvernului din 1971, denumite „Dosarele Pentagon” (Pentagon Papers), informează Deadline.

465 afișări
Imaginea articolului Un nou film regizat de Steven Spielberg, despre documente controversate ale guvernului american. Doi mari actori de la Hollywood, în rolurile principale

Un nou film regizat de Steven Spielberg. Doi mari actori de la Hollywood, în rolurile principale

Filmul se va axa pe cazul editorului Ben Bradlee de la Washington Post şi a publisher-ului Katharine Graham care au provocat guvernul american asupra dreptului de a scrie despre un set de documente controversate din 1971 despre implicarea militară şi politică aSUA în Vietnam în perioada 1945-1967 . Hanks va juca rolul lui Bradlee, iar Streep pe cel al lui Graham.

Documentele respective se axau asupra unui studiu secret care dezvăluia informaţii noi despre războiul din Vietnam. Bradlee şi Graham au fost implicaţi ulterior în mai multe procese din cauza încercărilor lor în timt ce analistul militar şi avertizorul Daniel Ellsberg a fost arestat şi acuzat de conspiraţie şi spionaj.

Spielberg a suferit în 2016 un rateu în privinţa încasărilor de la asaptarea de anul trecut a romanului lui Roald Dahl, "The BFG", dar are mai multe filme în pregătire. El se află în procesul de post-producţie a thrillerului SF "Ready Player One" şi în pre-producţie a dramei de secol XIX, "The Kidnapping of Edgardo Mortara", în care va juca Mark Rylance în rolul lui Papa Pius IX.

Spielberg a regizat o serie de filme ce se centrează pe subiecte politice şi militare printre care "Saving Private Ryan", "Bridge of Spies" şi "Lincoln".

"The Post" va fi cea de-a cincea colaborare a lui Spielberg cu Hanks.

Tom Hanks a pierdut o nominalizare la Oscar, dar a primit cronici elogioase pentru rolul său din "Sully", şi va juca ulterior în cyber-thrillerul "The Circle", în timp ce Meryl Streep a primit cea de-a 20-a nominalizare la Oscar pentru rolul lui Florence Foster Jenkins, aceasta filmând în prezent pentru sequel-ul Disney "Mary Poppins Returns".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici