Un obiect misterios a fost descoperit de roverul Perseverance pe Marte

Un obiect misterios a fost descoperit luna aceasta de roverul Perseverance pe Marte. Este vorba despre un mănunchi de sfoară care pare să se fi rupt în timpul aterizării roverului pe planeta roşie, potrivit CNN.

16405 afișări
Imaginea articolului Un obiect misterios a fost descoperit de roverul Perseverance pe Marte

Sursa foto: Twitter

Roverul Perseverance al NASA a surprins o imagine neobişnuită a unui obiect aflat în nisipul roşu de pe Marte. Camera de evitare a pericolelor din stânga faţă a roverului a realizat la 12 iulie o fotografie a obiectului de culoare deschisă. Oficialii agenţiei spaţiale au anunţat că ei cred că obiectul este o sfoară rămasă de la aterizarea lui Perseverance.

Sfoara ar putea proveni de la rover sau de la modulul care a adus aparatul pe suprafaţa planetei, a explicat un purtător de cuvânt al misiunii Perseverance de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California. Perseverance nu fusese anterior în zona în care a fost găsită sfoara, aşa că este probabil ca vântul să o fi adus acolo, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În prezent, roverul explorează o deltă antică numită Jezero Crater şi caută semne de viaţă microscopică care ar fi putut exista pe Marte acum miliarde de ani, a precizat purtătorul de cuvânt. Acest crater este locul în care Perseverance a aterizat iniţial pe 18 februarie 2021.

Patru zile mai târziu, când Perseverance a revenit în locul unde se afla sfoara, obiectul dispăruse. Aceasta nu este prima dată când roverul a dat peste bucăţi de materiale provenite de la coborârea sa pe Marte.

Camerele de luat vederi ale lui Perseverance au surprins o fotografie a unui fragment de folie strălucitoare la mijlocul lunii iunie. Echipa crede că este vorba despre o parte a păturii termice a roverului, un material subţire care reglează temperatura, care ar fi putut să se desprindă în timpul etapei de coborâre.

Echipa roverului de la NASA face mai multe cercetări cu privire la noile resturi şi intenţionează să facă publice mai multe detalii în cursul acestei săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici