Un pian la care au cântat în duet Chris Martin şi Bono,vândut la licitaţie cu 1,9 milioane de dolari

Un pian la care au cântat Chris Martin, solistul trupei Coldplay, şi Bono, solistul trupei U2, a fost vândut cu 1,9 milioane de dolari de casa Sothesby's, la New York, în cadrul evenimentului The (Red) Auction, banii fiind destinaţi proiectelor umanitare din Africa.

143 afișări
Imaginea articolului Un pian la care au cântat în duet Chris Martin şi Bono,vândut la licitaţie cu 1,9 milioane de dolari

Un pian la care au cântat în duet Chris Martin şi Bono,vândut la licitaţie cu 1,9 milioane de dolari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Chris Martin şi Bono au interpretat împreună un cover al piesei "Perfect Day" de Lou Reed şi o versiune originală a piesei "Beautiful Day" a trupei U2 la un pian Parlor, care a fost vândut la licitaţie pentru suma de 1,9 milioane de dolari filantropului Stewart Rahr, care sprijină Fondul global al luptei împotriva SIDA în Africa, informează contactmusic.com.

Cei doi cântăreţi au susţinut recitalul în cadrul evenimentului The (Red) Auction, care a celebrat designul şi inovaţia, sâmbătă seară, la New York.

"Jony (Jonathan Ive, n.r.) şi Marc (Marc Newson, n.r.) sunt The Beatles şi The Stones din lumea designului. Banii adunaţi sunt o ancoră de salvare, la propriu, pentru atâta lume, dar asemenea seri servesc de asemenea ca memento al oportunităţii istorice pe care o avem de a pune capăt maladiei SIDA", a declarat Bono, care a curatoriat licitaţia, alături de Jonathan Ive şi Marc Newson.

În cadrul licitaţiei, s-a vândut şi o chitară Zero Generation, cu autograful lui Bono, pentru suma de 250.000 de dolari.

Printre celelalte obiecte scoase la licitaţie s-au aflat şi o cască din "Războiul stelelor", semnată de George Lucas, vândută cu 245.000 de dolari.

La eveniment au fost prezenţi peste 1.000 de invitaţi, inclusiv vedete de prim rang, precum Harrison Ford, Meg Ryan, Courtney Love şi Hayden Panettiere, care au strâns 13 milioane de dolari în beneficiul Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria.

Suma totală, 26 de milioane de dolari, a fost obţinută după ce directorii Fundaţiei Bill şi Melinda Gates au decis să dubleze suma obţinută la licitaţie.

Suma totală obţinută va fi destinată combaterii tuberculozei şi malariei din ţările africane.

Bono este solistul şi chitaristul trupei U2, înfiinţată în 1972, alături de basistul Adam Clayton, Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Chris Martin este solistul trupei Coldplay, care îi are în componenţă pe Guy Berryman, Jonny Buckland şi Will Champion. De la înfiinţarea în 1998, formaţia a vândut mai mult de 50 de milioane de discuri în toată lumea şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv şapte premii Grammy şi şapte Brit Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici