Un pilot al unei mari companii aeriene este acuzat că a distribuit, timp de 10 ani, imagini şi clipuri video explicite cu o însoţitoare de zbor

Un nou proces a fost iniţiat de către Comisia pentru Egalitatea la Locul de Muncă (EEOC), care susţine că United Airlines, o companie aeriană, nu a făcut nimic pentru a opri un pilot din a posta fotografii cu conţinut nud cu o însoţitoare de zbor, timp de aproape 10 ani, informează Bustle.com.

18505 afișări
Imaginea articolului Un pilot al unei mari companii aeriene este acuzat că a distribuit, timp de 10 ani, imagini şi clipuri video explicite cu o însoţitoare de zbor

Un pilot a agresat sexual o însoţitoare de zbor

Conform procesului, compania aeriană nu a reuşit să acţioneze pe baza mai multor rapoarte de hărţuire în ceea ce priveşte un pilot al companiei United Airlines ce distribuia în mod regulat fotografii explicite, clipuri video şi poveşti despre o însoţitoare de zbor.

„Compania a fost avertizată despre cum pilotul agresează această însoţitoare de zbor, dar nu a făcut nimic încât să-l oprească”, a declarat procurorul Eduardo Juare pentru The Miami Herald. „Timp de câţiva ani, femeia a trebuit să trăiască cu teama că va fi umilită în cazul în care un coleg sau un pasager o va recunoaşte din postările pilotului”, adăugat el.

„Am luat la cunoştinţă acuzaţiile aduse în plângere, dar nu suntem de acord cu ce spune EEOC în ceea ce priveşte descrierea situaţiei. Compania nu tolerează agresiunile sexuale la locul de muncă şi se va apăra viguros în acest proces”, a transmis compania, pentru Bustle.com.

Documentele procesului arată că cei doi s-au întâlnit din 2002 până în 2006, timp în care femeia i-a permis pilotului să o pozeze explicit şi să o filmeze. În 2006, un agent de pază i-a spus că pe internet apar fotografii nud cu ea şi că cineva se dădea drept ea pe un site pentru adulţi. Când femeia a realizat că pilotul este în spatele acestor postări, a încheiat relaţia.

În schimb, bărbatul a continuat postările despre femeie timp de 10 ani, ba chiar dădea detalii despre ea, cum ar fi numele sau compania pentru care lucrează. În tot acest timp, însoţitoarea a depus eforturi pentru a opri agresarea, conform dosarului deschis.

Odată cu obţinerea a două ordine de restricţie împotriva lui Uhlenbrock, femeia a deschis şi un proces civil şi a raportat comportamentul său agresiv companiei United Airlines cu fiecare ocazie începând din 2011. Dar Comisia Oportunităţii Egale de Angajare pretinde că United Airlines a spus femeii că Uhlenbrock nu a făcut ceva ce constituie hărţuire sexuală la locul de muncă şi că nu necesită intervenţia companiei.

În 2015, din cauza postării fotografiilor si clipurilor video explicite, Uhlenbrock a fost arestat de FBI pentru urmărirea pe internet a unei persoane în mod abuziv. În iunie 2016, la jumătate de an după ce compania l-a trecut în concediu plătit pentru incapacitate, Uhlenbrock a pledat nevinovat şi s-a ales cu 41 de luni de arest. Conform New York's Magazine, acesta a fost scos din funcţie în iulie 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici