Un pirat cibernetic, condamnat la 33 de luni de închisoare, pentru copierea filmului "Fast&Furious 6"

Un pirat cibernetic a fost condamnat la o pedeapsă de 33 de luni de închisoare, după ce a înregistrat filmul "Furios şi iute 6/ Fast & Furious 6" în timpul proiecţiei acestei pelicule într-un cinematograf din Marea Britanie şi a vândut apoi mai multe copii pe internet.

110 afișări
Imaginea articolului Un pirat cibernetic, condamnat la 33 de luni de închisoare, pentru copierea filmului "Fast&Furious 6"

Un pirat cibernetic, condamnat la 33 de luni de închisoare,pentru copierea filmului "Fast&Furious 6" (Imagine: Shutterstock)

Philip Danks a înregistrat al şaselea opus din franciza "Furios şi iute" în timpul proiecţiei filmului într-un cinematograf britanic, a publicat copia peliculei pe internet şi apoi a produs, distribuit şi vândut mai multe copii ale lungmetrajului, relatează screendaily.com.

Incidentul s-a produs pe 17 mai 2013, atunci când Philip Danks a mers în cinematograful Shawcase din oraşul britanic Walsall şi a folosit o cameră video pentru a înregistra acest blockbuster produs de Universal Pictures în prima zi de proiecţii a filmului.

Danks a încărcat copia filmului pe internet în ziua următoare, iar aceasta a fost descărcată apoi de peste 700.000 de ori.

El s-a folosit de asemenea de reţeaua de socializare Facebook pentru a vinde copii ale filmului "Fast & Furious 6" la preţul de 1,5 lire sterline (2,5 dolari).

Reprezentanţii Federation Against Copywrit Theft (FACT) l-au identificat pe Philip Danks, care folosea pe internet pseudonimul "TheCod3r".

Pe unul dintre site-urile pe care acele copii erau disponibile spre descărcare, utilizatorul TheCod3r a publicat următorul mesaj: "Bucuraţi-vă de acest film, am avut nevoie de două încercări pentru a-l copia, pentru că prima cameră video a murit (durata de viaţă a bateriilor era groaznică) după 40 de minute de la începutul filmului, iar eu am fost nevoit să vizionez filmul a doua oară pentru a putea să înregistrez o copie decentă cu o altă cameră video".

La cinci zile după comiterea infracţiunii, Philip Danks a fost arestat de poliţia din West Midlands. El era ajutat de iubitul surorii sale, Michael Bell, care a fost plasat pentru 12 luni în regim de libertate condiţionată şi a fost condamnat la 120 de ore în folosul comunităţii.

Ambii piraţi cibernetici şi-au recunoscut vinovăţia.

Filmul "Furios şi iute 6" a obţinut încasări de 788,6 milioane de dolari pe plan mondial.

Moartea actorului Paul Walker, decedat într-un tragic accident de automobil la sfârşitul anului 2013, a cauzat întreruperea temporară a filmărilor pentru următorul opus din serie, "Furious şi iute 7", care va fi lansat pe marile ecrane pe 10 aprilie 2015.

Paul Walker şi Roger Rodas, fost pilot de curse şi vechi prieten al actorului, au murit pe 30 noiembrie 2013, după ce automobilul în care se aflau a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. Actorul şi prietenul său participaseră cu puţin timp înainte la o gală de caritate organizată în beneficiul familiilor afectate de taifunul Haiyan care a devastat statul Filipine.

După decesul lui Paul Walker, care se afla într-un stadiu avansat al filmărilor pentru pelicula "Furios şi iute 7", studiourile Universal au decis să întrerupă producţia filmului, înainte de a rescrie scenariul şi de a încredinţa scenele de acţiune rămase fraţilor lui Walker, Caleb şi Cody.

Filmele din seria "Fast & Furious", cu Paul Walker şi Vin Diesel în rolurile principale, au obţinut încasări totale de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici