Un porc de peste jumătate de tonă, pe nume Jack, sacrificat într-o comună argeşeană

Un porc de peste o jumătate de tonă, pe nume Jack, din comuna argeşeană Schitu Goleşti, a fost sacrificat, sâmbătă, fiind nevoie de 12 oameni pentru a-l pune la pământ.

1432 afișări
Imaginea articolului Un porc de peste jumătate de tonă, pe nume Jack, sacrificat într-o comună argeşeană

Un porc de peste jumătate de tonă, pe nume Jack, sacrificat într-o comună argeşeană

Potrivit proprietarilor porcului, acesta a fost un punct de atracţie pentru localnici, iar cei chemaţi de proprietar să-l ajute, care l-au văzut pentru prima dată pe Jack, s-au declarat impresionaţi de dimensiunile animalului.

"Mai greu a fost ân momentul în care l-au scos din coteţul său, pentru că animalul a dovedit mai multă forţă decât noi,dar până la urmă acesta a fost sacrificat, iar gospodinele familiei s-au pus pe treabă pentru a prepara bucăţile tradiţionale. Am fost 12 bărbaţi care ne-am luptat cu Jack. Fiecare dintre noi l-am alintat şi l-am asemuit cu orice alt animal, rinocer, urs sau elefant, dar porc la o jumătate de tonă nu am mai văzut niciodată", a declarat una dintre cele 12 persoane care au participat la imobilizarea porcului cu greutate record.

Măcelarul satului, venit să dea o mână de ajutor, a rămas mut de uimire în primele minute când l-a văzut pe "uriaş", spunând apoi că a tăiat mii de porci, dar că niciodată unul de asemenea dimensiuni.

"Am tăiat mii de porci, dar niciunul nu a fost de-o asemenea mărime. E bun să intre ân Cartea Recordurilor, eu atât pot să vă spun, în rest am rămas fără cuvinte", a declarat măcelarul Costel Dobre.

Jack avea doi ani şi, potrivit proprietarilor, a fost crescut cu hrană normală, neavând nevoie de mâncare specială.

"Îmi pare rău că l-am tăiat, sincer vă spun. Sunt bucuroasă de tradiţii, dar îmi pare rău că l-am tăiat pe godac. Nici nu am putut să-l văd când l-a tăiat. I-am dat să mănânce dovleci, de toate, dar nu îngrăşăminte, a fost foarte cuminte, era blând, a mâncat numai natural, eco aş putea spune", a declarat proprietara porcului, Gabriela Stână.

Stăpâna animalului a fiert ţuica pentru cei care au participat la tăierea porcului şi imediat s-a trecut la tranşarea lui Jack,o operaţiune dificilă tinând cont de cantitatea mare de carne, dar şi la gustarea şoriciului, familia Stâna începând să prepare bunătăţile din carnea porcului gigant.

"O să-l gătim, o să facem şuncă, tobă, cârnaţi, e un porc cu carne gustoasă, am apucat să gustăm din Jack grăsanul, o să iasă preparate cum nu am avut în niciun an", a declarat Olga Stână, mama proprietarului.

Stăpânul lui Jack a mai spus că speră ca anul viitor porcul pe care-l va tăia de Crăciun să-l depăşească pe Jack, dar crede că va fi greu de egalat greutatea acestuia şi dificil de depăşit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici