Un pui albinos de pumă s-a născut într-o grădină zoologică din Nicaragua

Puiul micuţ de pumă, cu nasul roz, de la Grădina Zoologică Thomas Belt din Juigalpa, este primul pui de pumă albinos născut în captivitate în Nicaragua şi, potrivit estimărilor medicului veterinar al grădinii zoologice, Carlos Molina, una dintre cele doar patru exemplare din întreaga lume.

1062 afișări
Imaginea articolului Un pui albinos de pumă s-a născut într-o grădină zoologică din Nicaragua

Sursa foto: Twitter

Ghemuită într-o grădină zoologică din centrul Nicaraguei, cu ochii în patru şi urechile ciulite, o pumă îşi alăptează puiul alb ca zăpada, în vârstă de o lună.
 
Puiul micuţ de pumă, cu nasul roz, de la Grădina Zoologică Thomas Belt din Juigalpa, este primul pui de pumă albinos născut în captivitate în Nicaragua şi, potrivit estimărilor medicului veterinar al grădinii zoologice, Carlos Molina, una dintre cele doar patru exemplare din întreaga lume.
 
Deşi puiul este sănătos şi mănâncă bine, Molina a avertizat că acesta este încă la început de drum şi că pumele albinoase au nevoie de multă îngrijire şi sunt vulnerabile la lumina soarelui.
 
Puiul şi cei doi fraţi ai săi de culoare bej şi care au şi pete sunt ţinuţi în cuşcă pentru ca mama să nu devină stresată sau să confunde mirosurile umane cu cele ale nou-născuţilor, ceea ce ar putea să o determine să îi atace, relatează Reuters.
 
Partenerul ei este ţinut într-un ţarc separat, din motive de siguranţă, deoarece masculii de puma obişnuiesc să îşi ucidă puii.
 
După ce puii vor împlini trei luni, grădina zoologică intenţionează să îi expună publicului larg. Grădina Zoologică Thomas Belt găzduieşte între 50.000 şi 60.000 de vizitatori în fiecare an, potrivit conducerii grădinii zoologice.
 
Pumele se găsesc în toată America, de la înalta regiune andină din sudul Peru până în junglele din America Centrală.
 
Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii spune că pumele au cea mai mare arie de răspândire geografică dintre toate mamiferele terestre din emisfera vestică, deşi au fost aproape eradicate din jumătatea estică a Americii de Nord după colonizarea europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici