Un regizor american susţine l-a inventat pe Harry Potter

Regizorul american John Buechler susţine că el a inventat personajul Harry Potter şi plănuieşte lansarea unui remake, în valoare de 20 de milioane de lire sterline.

42 afișări
Imaginea articolului Un regizor american susţine l-a inventat pe Harry Potter

Un regizor american susţine l-a inventat pe Harry Potter

Cu toate acestea, studiourile Warner Bros îl ameninţă pe Buechler cu acţiuni în instanţă pentru drepturile asupra cărţilor lui J.K. Rowling, cu toate că acesta a regizat filmul pentru copii "Trolul" în 1986, al cărui personaj principal se numeşte Harry Potter, informează entertainmentwise.com.

"În opinia lui John, el a creat primul Harry Potter. J.K. Rowling susţine că ideea i-a venit pur şi simplu. John nu crede asta", a declarat Peter Davy, producătorul lui Buechler.

"Există multe similitudini între tema cărţilor sale şi filmul original. John a fost şocat când aceasta a lansat Harry Potter", a mai spus producătorul.

"Dacă aceşti producători vor să refacă «Trolul», ar fi bine să îl trateze cu grijă, astfel încât să nu ne încalce drepturile", a declarat Scott Rowe, purtătorul de cuvânt al studiourilor Warner Bros.

John Buechler a mai regizat "Demonii se ţin de farse!/ Ghoulies III: Ghoulies Go to College", "Friday the 13th Part VII: The New Blood" şi "Teroare în Antarctica/ Deep Freeze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici