Un remake după filmul clasic "Rebecca" de Alfred Hitchcock va fi realizat la Hollywood - VIDEO

Un remake după filmul clasic "Rebecca", regizat de Alfred Hitchcock, va fi produs de companiile DreamWorks şi Working Title Films, avându-l ca scenarist pe Steven Knight, potrivit Variety.

368 afișări
Imaginea articolului Un remake după filmul clasic "Rebecca" de Alfred Hitchcock va fi realizat la Hollywood - VIDEO

Un remake după filmul clasic "Rebecca" de Alfred Hitchcock va fi realizat la Hollywood

Steven Knight se va inspira pentru scrierea scenariului remake-ului "Rebecca" din nuvela scrisă de Daphne DuMaurier, care a stat şi la baza filmului regizat de Alfred Hitchcock în 1940.

Filmul lui Hitchcock, cu Joan Fontaine şi Laurence Olivier în rolurile principale, spune povestea lui Maxim de Winter, un englez bogat, care, după moartea soţiei sale, Rebecca, se căsătoreşte cu o tânără naivă şi de condiţie modestă. Cei doi se mută în palatul Manderley, din Cornwall, care este bântuit de prima lui soţie, Rebecca.

"Rebecca" a primit premiile Oscar pentru cel mai bun film, respectiv cea mai bună imagine alb-negru (George Barnes), în 1941, şi a fost nominalizat la alte nouă categorii, inclusiv "cel mai bun actor", "cea mai bună actriţă" şi "cel mai bun regizor".

În ciuda faptului că a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar, printre care pentru filmele "Rebecca", "Psycho", "Păsările/ The Birds" şi "În spatele ferestrei/ Rear Window", Alfred Hitchcock nu a reuşit niciodată să plece acasă cu o statuetă a Academiei de film americane. Hitchcock a primit totuşi Oscarul onorific din partea Academiei de film americane în 1968.

Scenaristul Steven Knight a fost nominalizat la Oscar pentru filmul "Viaţa în Londra/ Dirty Pretty Things", în 2002. El a scris şi scenariul filmului lui David Cronenberg "Eastern Promises". Recent, el a adaptat şi romanul lui Dan Brown "Simbolul pierdut/ The Lost Symbol" pentru Sony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici