Un român a fost dublura lui Athos în "Cei trei muschetari 3D" - VIDEO

Cascadorul român Valentin Vasilescu a fost dublura actorului Matthew Macfadyen, care îl interpretează pe Athos în producţia "Cei trei muschetari 3D", ce va avea premiera vineri pe marile ecrane româneşti, informează MediaPro Distribution.

389 afișări
Imaginea articolului Un român a fost dublura lui Athos în "Cei trei muschetari 3D" - VIDEO

Un român a fost dublura lui Athos în "Cei trei muschetari 3D" - VIDEO

Alături de nume consacrate ale cinematografiei internaţionale - Orlando Bloom, Milla Jovovich, Christoph Waltz şi Matthew Macfadyen -, la realizarea filmului "Cei trei muschetari 3D" a participat şi cascadorul român Valentin Vasilescu, unul dintre cei mai căutaţi specialişti din acest domeniu. Maestru al exploziilor, maşinilor în flăcări şi al dresajului ecvestru, cele mai recente cascadorii ale lui Valentin Vasilescu pot fi admirate pe marile ecrane din Romania, din 14 octombrie, în filmul "Cei trei muschetari 3D".

În cea mai recentă ecranizare a romanului lui Alexandre Dumas, Valentin Vasilescu a fost dublura actorului Matthew Macfadyen. Referitor la gradul de dificultate al meseriei de cascador şi la experienţa acestui film, Vasilescu a declarat: "Cel mai mult simt provocarea cascadoriilor atunci când sunt pe punctul de a le face, iar amintirile plăcute şi satisfacţia reuşitelor sunt de nepreţuit. Îmi iubesc meseria, tocmai pentru că mi-a oferit ocazia de a lucra cu nenumărate staruri ale cinematografiei internaţionale: Milla Jovovich, Renee Zellweger, Nicole Kidman, Jude Law, Steven Seagal şi mulţi alţii. În afară de Orlando Bloom, pe care nu l-am întâlnit, am stat de vorbă cu toţi actorii principali din «Cei trei muschetari 3D» şi toţi au fost super. Milla este o persoana excepţională din toate punctele de vedere, extrem de glumeaţă şi relaxată".

De asemenea, echipa de producţie a filmului "Cei trei muschetari 3D" a apelat la forţe româneşti pentru a realiza costumele specifice acelei epoci. Datorită imaginii stilizate pe care şi-o doreau, designerul Pierre-Yves Gayraud şi echipa sa au fost nevoiţi să creeze peste 400 de costume lucrate manual. "Am creat costumele în trei ţări diferite. Am început într-un atelier din Paris, unde am realizat prototipurile şi am lucrat la imaginile pe care vroiam să le creăm atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Odată ce am stabilit acest aspect, ne-am mutat în România pentru a începe producţia efectivă a costumelor. De-abia în prima săptămână a lunii august am ajuns în Munchen, pentru a face probe cu actorii care urmau să le poarte. A fost o provocare imensă din punct de vedere al sincronizării şi al volumului de muncă", a explicat Pierre-Yves Gayraud.

Având ca pasiune principală echitaţia, Valentin Vasilescu a încheiat multiple colaborări internaţionale de succes în calitate de cascador sau de horse master, cele mai importante titluri din palmaresul său fiind "Dracula the Impaler", "Highlander - End Game", "Dark Prince", "Cold Mountain", "7 Seconds", "Pumpkinhead III", "Mammouth", "William & Catherine: A Royal Romance", "Born to Raise Hell", "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth", "Seed of Chucky", "Jacquou le croquant", "Funny Money" şi multe altele.

Filmul "Cei trei muschetari 3D" readuce aventura pe marile ecrane, din 14 octombrie, în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Galeria Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Timişoara, Iaşi, Piteşti), Cityplex (Constanţa, Braşov, Bucureşti), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Phoenix (Paşcani), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare), Patria (Craiova), Cinema "Florin Piersic" (Cluj), Cinema Premiera (Ploieşti), Cinema Arta (Sibiu). Filmul este distribuit de MediaPro Distribution.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici