Un şoim a fost "angajat" pentru a proteja porumbeii papei Francisc

Un şoim a fost "angajat" la Vatican pentru a proteja porumbeii papei Francisc, care au fost protagoniştii unor imagini şocante, în ianuarie, atunci când au fost atacaţi de o cioară şi de un pescăruş, a anunţat un cotidian catolic.

326 afișări
Imaginea articolului Un şoim a fost "angajat" pentru a proteja porumbeii papei Francisc

Un şoim a fost "angajat" pentru a proteja porumbeii papei Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numit "Sylvia", şoimul, care a fost antrenat special în acest scop în nordul Italiei, a fost predat Gărzii elveţiene, potrivit Credere, un periodic catolic.

Pasărea, o femelă din specia Parabuteo unicinctus, cu o anvergură a aripilor de 120 de centimetri, va putea astfel să îi sperie pe ceilalţi prădători înaripaţi care atacă porumbeii, un simbol al păcii.

Pe 26 ianuarie, doi copii din Acţiunea catolică italiană au lansat doi porumbei, în timpul slujbei duminicale, de la fereastra de unde papa Francisc se adresează mulţimii de la Vatican. Dar, ghinioniştii porumbei au fost atacaţi aproape imediat de o cioară şi de un pescăruş şi au murit în urma acelui atac.

Folosirea şoimilor în scopuri protective nu reprezintă o noutate, mai ales în zonele aeroportuare sau deasupra stadioanelor, pentru îndepărtarea porumbeilor înainte de începerea unor meciuri. Metoda a fost folosită cu succes la turneele de tenis de la Roland-Garros şi de la Wimbledon, dar şi în timpul Cupei Mondiale la fotbal organizată în 2010 în Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici