Un tablou de Edouard Manet, vândut la licitaţie pentru suma record de 26,8 milioane de euro

Un autoportret al pictorului impresionist francez Edouard Manet a fost vândut, marţi, la o licitaţie la Londra, pentru suma de 26,8 milioane de euro, un record pentru lucrările acestui artist, informează bbc.co.uk.

46 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Edouard Manet, vândut la licitaţie pentru suma record de 26,8 milioane de euro

Un tablou de Edouard Manet, vândut la licitaţie pentru suma record de 26,8 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tabloul, pictat între 1878 şi 1879, a fost vândut pentru suma de 22.441.250 de lire sterline (26.872.275 de euro) la o licitaţie organizată de casa Sotheby's la Londra.

Precedentul record pentru o pictură de Manet era de 16 milioane de lire sterline (19,1 milioane de euro) şi a fost stabilit în 1989, la New York.

Reprezentanţii casei Sotheby's au declarat că acesta este unul dintre singurele două autoportrete realizate de Manet, unul dintre cei mai importanţi pictori impresionişti.

Intitulat "Manet A La Palette", tabloul îl înfăţişează pe Edouard Manet purtând o pălărie neagră, pozând cu o pensulă în mâna stângă.

Printre celelalte tablouri vândute în cadrul licitaţiei "Impressionist and Modern Art Evening" s-au numărat "Arbres a Collioure" de Andre Derain - vândut cu peste 16 milioane de lire sterline (19,1 milioane de euro) - şi "Odalisques Jouant Dames" de Henri Matisse - vândut cu aproape 12 milioane de lire sterline (14,3 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici