Un tablou de Leonardo da Vinci furat în 2003, descoperit de poliţia britanică

Un tablou de Leonardo da Vinci, "Madonna cu fusul", furat în 2003, a fost descoperit în regiunea Glasgow, Scoţia, de poliţia britanică, informează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Leonardo da Vinci furat în 2003, descoperit de poliţia britanică

Un tablou de Leonardo da Vinci furat în 2003, descoperit de poliţia britanică

Patru persoane suspectate de furt au fost arestate, potrivit inspectorului-şef Mickey Dalgleish.

Tabloul lui Leonardo da Vinci, datând din 1501, a fost furat de la castelul Drumlanrig, sud-vestul Scoţiei, pe 27 august 2003.

Tabloul făcea parte dintr-o colecţie impresionantă de opere de Leonardo da Vinci, Harmenszoon van Rijn Rembrandt şi Hans Holbein care aparţine ducelui de Buccleuch, un magnat scoţian.

Tabloul, în format mic, pictat pentru Florimont Robertet, secretarul regelui Franţei, îi reprezintă pe Fecioara Maria şi pe Iisus.

Opera "Madonna cu fusul" a fost furată de nişte bărbaţi deghizaţi în turişti, în timpul unei vizite la castelul Drumlanrig. Tabloul s-a numărat printre primele zece opere de artă cele mai căutate de FBI, poliţia federală americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici