Un tablou găsit la gunoi, adjudecat contra unei sume de peste un milion de dolari

Un tablou al pictorului mexican Rufino Tamayo, descoperit de o newyorkeză în mijlocul unor saci de gunoi, a fost adjudecat contra sumei de 1,049 milioane de dolari la o licitaţie organizată, marţi, de casa Sotheby's la New York.

2 afișări
Imaginea articolului Un tablou găsit la gunoi, adjudecat contra unei sume de peste un milion de dolari

Un tablou găsit la gunoi, adjudecat contra unei sume de peste un milion de dolari

Tabloul intitulat "Trei personaje" a fost evaluat de specialişti la o sumă cuprinsă între 750.000 şi 1 milion de dolari.

Tabloul, pictat în 1970 de Tamayo, care a murit în 1991, a fost descoperit în 2003 de Elizabeth Gibson în mijlocul unor saci de gunoi care aşteptau să fie colectaţi, a indicat recent casa Sotheby's.

Tabloul a fost furat în 1987 de la un cuplu din Houston, Texas, care îl cumpărase cu zece ani înainte. Poliţia nu a reuşit să descopere nimic în cursul anchetei.

Gibson a primit din partea proprietarilor tabloului o recompensă de 15.000 de dolari şi un procentaj din suma obţinută în urma vânzării.

Gibson a declarat că nu ştie nimic despre arta contemporană, dar că a recunoscut tabloul datorită numeroaselor imagini difuzate pe posturile de televiziune în emisiunile despre "opere dispărute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici