Un tablou pictat de Winston Churchill, vândut la licitaţie pentru 420.000 de dolari

Un tablou pictat de Winston Churchill, ilustrând un apus de soare deasupra unor munţi din Maroc, privelişte pe care ulterior premierul britanic i-a arătat-o şi preşedintelui american Franklin Roosevelt, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 420.000 de dolari, la New York.

46 afișări
Imaginea articolului Un tablou pictat de Winston Churchill, vândut la licitaţie pentru 420.000 de dolari

Winston Churchill

"Sunset over the Atlas Mountains" a fost pictat de Churchill pe când se afla în vacanţă, într-un hotel din Marrakech, în 1935.

Ulterior, fostul premier britanic l-a dus pe Roosevelt la Marrakech pentru a vedea priveliştea pictată, după conferinţa de la Casablanca, din 1943.

Churchill a început să picteze în 1915, pentru a scăpa de depresie.

Specialiştii de la casa de licitaţii Bonhams, care s-a ocupat de vânzarea tabloului, spun că "Sunset over the Atlas Mountains" este cea mai viu colorată operă de artă a lui Churchill.

Pictura, scoasă la licitaţie miercuri, a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 400.000 şi 600.000 de dolari.

Anul trecut, un alt tablou pictat de Churchill, "Marrakech", a fost vândut la licitaţie pentru suma de aproape 1 milion de dolari, iar la începutul anului acesta, o altă pictură de-a sa, a locuinţei de la Chartwell, a fost adjudecată contra unei sume ce depăşea 2 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici