Un timişorean a aflat la evidenţa populaţiei că este mort de 14 ani

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Timişoara a aflat că în urmă cu 14 ani a fost declarat decedat de către autorităţi, el primind vestea în momentul în care soţia sa, cu care s-a căsătorit anul trecut, a mers la Poliţie ca să îşi schimbe buletinul.

435 afișări
Imaginea articolului Un timişorean a aflat la evidenţa populaţiei că este mort de 14 ani

Un timişorean a aflat la evidenţa populaţiei că este mort de 14 ani

Timişoreanul Gheroghe Hus, în vârstă de 65 de ani, s-a căsătorit anul trecut, cu Maria, femeia cu care locuia de 35 de ani, iar după căsătorie aceasta a vrut să îşi schimbe buletinul, pentru a prelua numele soţului.

Cei doi au mers la Poliţie, iar acolo au aflat că, în registrele de evidenţa populaţiei, bărbatul figura că ar fi decedat în urmă cu 14 ani.

"Şi atunci mi-a zis: «domnu' Hus, hai să vedem care e treaba cu dumneavoastră: ştiţi că sunteţi decedat din '94?»", a povestit Gheorghe Hus.

Bărbatul a încercat să afle cum a fost declarat decedat, dar spune că nimeni nu i-a dat o explicaţie concretă.

"Decesul a fost declarat, la vremea respectivă, în baza actelor cerute de legea stării civile", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din Lugoj, Ian Petriti.

Potrivit unor reprezentanţi ai Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din Lugoj, situaţia ar fi cauzată de o confuzie care s-ar fi produs în 1994, când la spitalul din Lugoj a murit un bărbat care avea exact acelaşi nume ca şi bărbatul din Timişoara, acesta din urmă locuind, la rândul său, câţiva ani, la Lugoj. Confuzia s-ar fi produs astfel, în pofida faptului că bărbaţii aveau coduri numerice personale diferite.

Gheorghe Hus trebuie să aştepte ca o instanţă judecătorească să anuleze certificatul de deces, iar bărbatul, care are doi copii mari, se plânge că din cauza situaţiei create nu a putut să îşi viziteze fiul, care locuieşte în Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici