Un ton roşu de 128 de kilograme, vândut în Japonia cu 75.000 de euro

Un japonez a cumpărat un ton roşu de 128 de kilograme cu 75.000 de euro, a doua cea mai mare sumă plătită vreodată în arhipelag la astfel de licitaţii organizate în pieţele pescăreşti.

220 afișări
Imaginea articolului Un ton roşu de 128 de kilograme, vândut în Japonia cu 75.000 de euro

Un ton roşu de 128 de kilograme, vândut în Japonia cu 75.000 de euro (Imagine: www.greatclams.com)

Japonezul a plătit 9,6 milioane de yeni, echivalentul a 75.000 de euro, pentru peştele cumpărat din piaţa Tsukiji, din centrul capitalei japoneze Tokyo, cea mai mare piaţă pescărească din lume.

Luni au fost reluate licitaţiile organizate în Japonia, cea mai mare piaţă de peşte din lume, după ce acestea au fost suspendate în perioada sărbătorilor de sfârşit de an. Cumpărătorii au negociat pentru aproximativ 730 de peşti ton în piaţă.

"Voiam să cumpăr cel mai bun ton al zilei", a declarat cumpărătorul agenţiei de presă Jiji.

El intenţionează să vândă acest peşte pe bucăţi restaurantelor de sushi din Japonia şi China.

Tonul roşu este o specie foarte pescuită în ultimii ani, fiind ameninţat cu dispariţia în Marea Mediterană şi în Oceanul Atlantic.

Cota totală de prinderi va fi redusă cu 30 la sută în următorii doi ani, o măsură insuficientă pentru a conserva specia, potrivit oamenilor de ştiinţă şi a celor care apără mediul.

Japonia este de departe cel mai mare importator de peşte la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici