Unul dintre ultimele tablouri de Van Gogh, scos la licitaţie

Unul dintre ultimele tablouri pictate de artistul olandez Vincent Van Gogh va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's pe 7 noiembrie, la New York, informează AFP.

6 afișări
Imaginea articolului Unul dintre ultimele tablouri de Van Gogh, scos la licitaţie

Unul dintre ultimele tablouri de Van Gogh, scos la licitaţie

Tabloul, care face parte dintr-o serie de peisaje realizate în 1890, a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 28 şi 35 de milioane de dolari, potrivit specialiştilor de la casa Sotheby's.

Pictat în iunie - iulie 1890, "în ultimele săptămâni de viaţă ale artistului", tabloul reprezintă nişte lanuri de grâu auriu din regiunea Auvers-sur-Oise, în Val d'Oise, Franţa.

"Van Gogh şi-a petrecut ultimele luni de viaţă la hanul Ravoux d'Auvers, iar pictura face parte dintre operele care erau expuse pe pereţi în cameră în momentul morţii sale", au declarat specialiştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici