Următoarea gală de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 8 februarie 2015

Următoarea gală de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 8 februarie 2015, la Londra, a anunţat, vineri, Academia de film britanică.

52 afișări
Imaginea articolului Următoarea gală de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 8 februarie 2015

Următoarea gală de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 8 februarie 2015 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Această dată va plasa gala de premiere a celor mai bune producţii cinematografice britanice cu doar două săptămâni înainte de gala de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc pe 22 februarie 2015, citată de hollywoodreporter.com.

Ca în fiecare an, gala premiilor BAFTA va avea loc la Royal Opera House din Londra şi va fi difuzată de BBC.

Premiile BAFTA recompensează cele mai bune producţii cinematografice britanice care au rulat în cinematografele din această ţară în anul precedent.

În trecut, premiile BAFTA erau decernate după premiile Oscar, însă, în 2001, organizatorii au decis ca evenimentul să aibă loc cu aproximativ două săptămâni înainte de gala de decernare a premiilor Academiei de film americane. De atunci, premiile BAFTA sunt considerate un indicator important al peliculelor, actorilor şi cineaştilor care ar putea fi recompensaţi cu Oscar.

În acest an, premiul BAFTA la categoria "cel mai bun regizor" a revenit cineastului Alfonso Cuaron, pentru filmul "Gravity", iar pelicula "12 ani de sclavie", regizată de Steve McQueen, s-a impus la categoria "cel mai bun film".

Ambii învingători de la BAFTA Awards 2014 au repetat succesul la exact aceleaşi categorii şi la gala premiilor Oscar, care a avut loc după câteva săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici