Uscarea naturală a părului poate dăuna mai mult decât cea cu uscătorul de păr. Iată explicaţia

O bloggeriţă care scrie despre îngrijirea părului a lăsat oamenii nedumeriţi după ce a dezvăluit că lăsarea părul să se usuce în mod natural ar putea de fapt să facă mai mult rău decât folosind un uscător de păr.

36707 afișări
Imaginea articolului  Uscarea naturală a părului poate dăuna mai mult decât cea cu uscătorul de păr. Iată explicaţia

Sursa foto: Hepta

Specialiştii în îngrijirea părului îşi avertizează în mod regulat clienţii să fie atenţi când vine vorba de utilizarea plăcilor de păr şi a uscătoarelor şi să acorde părului o pauză de la acestea, atunci când este posibil.

Cu toate acestea, se pare că astfel de avertismente ar putea să nu fie în întregime adevărate. O bloggeriţă care scrie despre îngrijirea părului susţine că lăsarea părului să se usuce în mod natural ar putea provoca de fapt mai multe daune decât utilizarea unui uscător de păr, potrivit Mirror.

Ştiaţi că uscarea părului în aer liber poate duce la mai multe daune, cum ar fi ruperea şi vârfurile despicate? Da, aţi auzit bine", a explicat Nerija pe TikTok. „Asta pentru că atunci când părul intră în contact cu apa se umflă".

Ea a continuat să explice: „Cu cât procesul de umflare durează mai mult, cu atât mai multă presiune se exercită asupra proteinelor delicate care îţi păstrează părul intact, ceea ce poate duce apoi la mai multe daune".

Cu toate acestea, bloggeriţa a spus că, în loc să pornească uscătorul de păr imediat după spălare, ea recomandă ca oamenii să îşi lase părul să se usuce aproximativ 70-80% înainte. „Nu uitaţi să folosiţi un produs cu protecţie termică", a adăugat ea.
 
@neri_ja Which one do you prefer air-drying or blow-drying? #eyeslipsface #hair #hairtok #hairtips #blowdrying ♬ Kings & Queens - Ava Max

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici