Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu Roger Waters. Cei doi au lovit simbolic, cu un ciocan, zidul Parlamentului: "Dărâmăm ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţenii săi" - FOTO

Muzicianul Roger Waters şi preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuieşte clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeaşi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucureşti.

1938 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu Roger Waters. Cei doi au lovit simbolic, cu un ciocan, zidul Parlamentului:  "Dărâmăm ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţenii săi" - FOTO

Rogers Waters şi Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Gestul simbolic de dărâmare a zidului Casei Poporului făcut de cei doi a avut loc înaintea concertului pe care Roger Waters urmează să îl susţină la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, zonă adiacentă Palatului Parlamentului.

Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucăţică din zidul Palatului Parlamentului pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susţinut la Bucureşti şi a gestului simbolic făcut pentru a dărâma "ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţeni".

"Acest gest simbolic de dărâmare a acestui zid al Casei Poporului, construită de Ceauşescu atunci când era la apogeul puterii sale şi redat României în '90, apoi devenit casă a Parlamentului României libere este, dacă vreţi, ruperea ultimei bariere între Palatul Parlamentului, Parlamentul României democratice şi cetăţenii săi", a spus Zgonea.

Zgonea a afirmat că Pink Floyd este formaţia sa preferată. "Roger Waters, la aproape 70 de ani, în aceeaşi zodie cu mine sau, mă rog, eu în aceeaşi zodie cu el, va face un spectacol pe cinste". Roger Waters şi Valeriu Zgonea sunt ambii născuţi în zodia Fecioarei.

Valeriu Zgonea a mai spus că i-a mulţumit lui Rogers Waters în numele românilor pentru că face acest spectacol în România şi pentru că vizitează România.

"I-am spus că facem acest lucru simbolic şi că dărâmăm ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţenii săi", a mai spus Zgonea.

Rogers Waters şi Valeriu Zgonea au ţinut în mâini împreună un ciocan imens, într-un gest simbolic de dărâmare a zidului clădirii Parlamentului, cei doi stând astfel pentru câteva secunde pentru a fi fotografiaţi de jurnalişti.

Rogers Waters şi-a salutat cei câteva sute de fani care au privit la gestul său şi care l-au aclamat şi aplaudat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici