Van Morrison şi Lady Gaga, incluşi în Songwriters Hall of Fame

Cântăreţul şi compozitorul nord-irlandez Van Morrison şi cântăreaţa americană Lady Gaga au fost incluşi în Songwriters Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi seară, la New York, informează Reuters.

133 afișări
Imaginea articolului Van Morrison şi Lady Gaga, incluşi în Songwriters Hall of Fame

Van Morrison şi Lady Gaga, incluşi în Songwriters Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Van Morrison a fost recompensat cu prestigiosul Johnny Mercer Award, un trofeu atribuit tuturor muzicienilor incluşi în Songwriters Hall of Fame, la doar o săptămână după ce a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a.

La rândul ei, cântăreaţa americană Lady Gaga a fost recompensată cu Contemporary Icon Award. Potrivit organizatorilor, acest trofeu, decernat în premieră, este atribuit "unui artist şi compozitor care a atins statutul de «legendă» în cultura pop".

Printre ceilalţi artişti incluşi în Songwriters Hall of Fame joi seară, la New York, s-au aflat compozitorul de muzică country Bobby Braddock, compozitoarea şi cântăreaţa Linda Perry şi cântăreaţa Cyndi Lauper.

Jerry Garcia, chitaristul şi compozitorul trupei Greatful Dead, a fost premiat postum, alături de textierul trupei, Robert Hunter, dar şi de compozitorul Willie Dixon, care a murit în 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici