Vânzări record de suveniruri scumpe cu Obama

Farfurii sau dolari cu imaginea lui Barack Obama, ceşti, cartele de metrou, plăcuţe de înmatriculare, benzi desenate sunt câteva din obiectele realizate cu ocazia alegerii primului preşedinte american de culoare, pentru toate gusturile şi la toate preţurile.

43 afișări
Imaginea articolului Vânzări record de suveniruri scumpe cu Obama

Cartea lui Obama publicată în 2006, The Audacity of Hope

Entuziasmul pentru aceste produse nu a încetat să existe nici după victoria electorală a democratului Barack Obama, mergând de la decorarea brazilor de Crăciun până la învestitura celui de-al 44-lea preşedinte american, la 20 ianuarie.

"Merge, este o nebunie!", afirmă Jim Warlick, proprietarul magazinelor Obama Inaugural Gift Center, create în vederea învestiturii, la Washington.

"Este cea de-a opta mea învestitură. Cea mai importantă în ceea ce priveşte vânzarea de suveniruri, a fost cea a lui Bill Clinton, în 1993. Dar aceasta va fi de trei sau chiar cinci ori mai puternică", promite acest om de afaceri, care îşi primeşte clienţii în faţa unor improvaţii de Birou Oval, a rochiilor de Primă Doamnă şi a une replici a avionului prezidenţial Air Force One.

"Clienţii vin în valuri, în pauza de prânz sau după serviciu, dar sunt şi mulţi turişti, englezi, brazilieni, francezi, germani sau ruşi, chiar şi africani", povesteşte vânzătoarea Audrey Cooper, în faţa raioanelor cu tricouri, etichete magnetice şi stilouri.

Pe micul ecran, cel mai mare post de televiziune pentru comerţ din Statele Unite, QVC, a profitat de ocazie pentru a vinde mii de suveniruri.

De la victoria lui Obama, la 4 noiembrie, QVC, urmărit în 98 de milioane de locuinţe din Statele Unite, a vândut deja peste 100.000 de suveniruri: timbre, medalii, ceasuri, potrete în ulei şi feţe de masă.

Postul de televiziune va transmite la 20 ianuarie, ziua depunerii jurământului de către Barack Obama, o parte din parada prezidenţială şi se va instala în direct în culisele unuia dintre cele mai mari baluri care vor anima seara.

În pofida crizei, "intenţionăm să realizăm cele mai bune vânzări de învestitură realizate vreodată", afirmă Doug Rose, vicepreşedintele pentru programare al postului.

Pe alte posturi de televiziune abundă spoturile pentru farfurii din porţelan cu imaginea seducătorului democrat pe fond înstelat.

După ce şi-a lansat un site de Internet, Comitetul pentru organizarea ceremoniilor, care va avea un buget de 75 de milioane de dolari pentru finanţarea acestor festivităţi, a deschis şi un magazin "oficial" sâmbătă, în capitală.

Acesta oferă butoni cu imaginea Capitoliului la preţul de 50 de dolari, hăinuţe pentru bebeluşi imprimate cu mesajul Obama baby, la preţul de 15 dolari, un tricou cu portretul artistului californian Shepard Fairey, care l-a popularizat atât de mult pe Obama în timpul campaniei, pentru 30 de dolari. Pe stradă, vânzătorii ambulanţi au aproape acelaşi produs la preţul de zece dolari.

Pe Internet, se găsesc suveniruri mai preţioase: cartea lui Obama publicată în 2006, The Audacity of Hope(Îndrăzneala de a spera), cu semnătura acestuia pe copertă, la preţul de 1.000 de dolari, sau un număr al revistei More, cu autograful lui Michelle Obama, la preţul de 250 de dolari.

Metroul din Washington a vândut 26.000 de cartele cu imaginea noului preşedinte.

Editorul de benzi desenate Marvel Comics nu a rămas deoparte: el publică un număr special Spider-Man, în care Obama îşi joacă propriul rol alături de "omul-păianjen", decis să îl vadă instalat în Biroul Oval.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici