Vânzătorul de peşte devenit star pop în Marea Britanie a fost deportat în Pakistan - VIDEO

Muhammad Nazir, comerciantul de peşte care a devenit un star pop în Marea Britanie, a fost somat de autorităţile britanice să părăsească această ţară şi să se întoarcă în Pakistan.

503 afișări
Imaginea articolului Vânzătorul de peşte devenit star pop în Marea Britanie a fost deportat în Pakistan - VIDEO

Vânzătorul de peşte devenit star pop în Marea Britanie a fost deportat în Pakistan

Potrivit tabloidului The Mirror, autorităţile britanice l-au somat pe Nazir - al cărui cântec, intitulat "One Pound Fish", ocupă în prezent locul al 29-lea în topul muzical britanic, după ce a ajuns până pe poziţia a opta - să părăsească imediat Marea Britanie, întrucât i-a expirat viza de şedere în această ţară.

Pentru a reveni în Marea Britanie, fostul comerciant de peşte va trebui să solicite o nouă viză, la consulatul britanic din oraşul Lahore din Pakistan, informează site-ul revistei New Musical Express.

"S-a întors în Pakistan în cursul zilei de marţi şi va petrece Anul Nou alături de familia lui. Revenirea lui în Marea Britanie va depinde de obţinerea unei noi vize. Ne aşteptăm să se întoarcă în săptămânile următoare", a declarat agentul său.

Cotidianul britanic The Guardian afirmă că viaţa lui Muhammad Shahid Nazir reprezintă "o poveste a imigraţiei din secolul al XXI-lea". Ajuns în Marea Britanie, în 2011, pentru a studia, după ce şi-a lăsat în ţara natală părinţii, soţia şi copiii, pakistanezul Muhammad Shahid Nazir s-a văzut destul de repede obligat să muncească pentru a putea să trăiască şi a ajuns să vândă peşte în Queen's Market din Upton Park din Londra.

Muhammad Shahid Nazir se deosebea de ceilalţi comercianţi de peşte prin simţul lui deosebit pentru spectacol. În loc să strige din răsputeri ca toţi cei din jurul său, el îi aborda pe trecători cântându-le acest slogan pe care îl repeta obsedant: "Come on ladies, come on ladies! One pound fish..." ("Veniţi doamnelor, veniţi doamnelor! E foarte bun, e peştele de o liră sterlină, nu e scump, e peştele la o liră sterlină!").

Totul era însoţit de o gestică studiată şi de o privire înfierbântată. Amuzaţi, câţiva clienţi l-au filmat şi au postat înregistrarea pe YouTube. În doar câteva luni, "videoclipul" a generat aproape 5 milioane de vizualizări.

În iulie, la îndemnul admiratorilor săi, Muhammad Shahid Nazir a participat la emisiunea-concurs "X Factor". Presimţind o oportunitate, directorii casei de discuri Warner i-au propus un contract în luna noiembrie.

Cântecul lansat de Muhammad Shahid Nazir conţine elemente din muzica dance, dar şi altele inspirate de industria de la Bollywood. Sub lumina neoanelor, Shahid apare dintr-o dată, purtând un costum negru. Femei tinere şi frumoase dansează în ţinute sumare în spatele lui. El cântă în faţa Turnului Londrei, ţinând în mâini peşti pe care îi agită în aer, înconjurat de bătrâni şi de copii care sar pe loc. Presa britanică vede în el un nou Psy, referindu-se la acel cântăreţ sud-coreean care a făcut să danseze întreaga planetă, în acest an, cu piesa lui de succes "Gangnam Style".

Lansată pe 10 decembrie, piesa lui Shahid intitulată "One pound fish" a ajuns după doar câteva zile pe locul al optulea în Top 40 din Marea Britanie.

În Pakistan, compatrioţii lui au vizitat în număr mare micul oraş Pattoki unde s-a născut artistul, pentru a descărca piesa lui pe un stick USB sau pentru a cumpăra o copie cu CD-ul său. Ei nu pot să îi vadă videoclipul pe YouTube, întrucât guvernul pakistanez a blocat accesul pe acest site, după difuzarea unui film american considerat insultător la adresa profetului Mahomed.

Potrivit cotidianului britanic The Sunday Times, Muhammad Shahid Nazir ar fi fost anchetat de Ministerul de Interne din Marea Britanie pentru că ar fi încălcat condiţiile de obţinere a vizei de student, acceptând să lucreze ca vânzător de peşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici