Vârsta este doar un număr. O femeie de 100 de ani şi-a reînnoit permisul de conducere. Care este secretul ei

  • Candida Uderzo vrea să fie în continuare independentă şi să se bucure de experienţa condusului.
  • Nu doar ea, ci şi încă alte două persoane din Italia, care au vârste de 100 de ani, au fost declaraţi apţi să conducă.
9829 afișări
Imaginea articolului Vârsta este doar un număr. O femeie de 100 de ani şi-a reînnoit permisul de conducere. Care este secretul ei

FOTO Corriere Del Veneto

Candida Uderzo a mers la un test oftalmologic pe care l-a trecut cu brio, şi se bucură că va mai fi în postura de şofer încă o perioadă. Îşi preţuieşte independenţa şi nu vrea să apeleze la fiul său pentru a o duce cu maşina prin oraş. 
 
„Reînnoirea permisiului mă bucură şi mă ajută să mă simt liberă”, a spus femeia pentru publicaţia italiană Corriere della Sera, citată de The Guardian. „Sunt norocoasă. Am 100 de ani şi sunt surprinsă că sunt atât de sănătoasă. Nu am luat niciodată pastile, doar câte un somnifer din când în când”. 
 
Vederea Candidei este perfectă. Citeşte ziarul fără a avea nevoie de ochelari. 
 
Singurul său regret este că şi-a pierdut soţul când era tânără. „Dar am zic că viaţa merită trăită la maxim. Am început să ies la plimbări lungi cu prietenii, m-a ajutat să-mi gestionez durerea. După pensionare, m-am înscris într-un grup de plimbări şi ies de fiecare dată. În fiecare duminică, la 6:00 dimineaţa sunt în picioare şi gata să merg”, mai spune Candida.
 
Populaţia centenară a Italiei continuă să crească. În mai, erau 20.456 de oameni care atinseseră vârsta de 100 de ani, în creştere din 2019, când erau 14.456. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici