Vâscul, planta magică de Revelion. Tradiţia sărutului sub vâsc în noaptea dintre ani

  • Vâscul este planta magică a nopţii dintre ani
  • În trecut, vâscul era considerat un leac pentru fertilitate
  • Dacă un cuplu îndrăgostit se săruta sub vâsc înseamnă că vor avea o relaţie fericită
341 afișări
Imaginea articolului Vâscul, planta magică de Revelion. Tradiţia sărutului sub vâsc în noaptea dintre ani
Chiar dacă pandemia a schimbat normalitatea, au rămas câteva lucruri pe care încă le poţi face ca înainte. Cum ar fi sărutul sub vâsc. 
 
În mitologiile europene, vâscul are un loc special. Este o plantă încărcată de magie, simbol al curăţeniei spirituale, al libertăţii şi armoniei. De-a lungul istoriei, în preajma Anului Nou oamenii îşi împodobesc casele cu vâsc şi se sărută sub ramurile acestuia. 
 
Atârnat deasupra uşii, vâscul aduce noroc în casă, bunăstare şi fericire şi poate te aduce chiar şi la altar. 
 
Un lucru este cert, sunt multe mituri legate de sărutul de la miezul nopţii, de sub ramurile vâscului, însă sigur noroc în dragoste îţi aduce. În Marea Britanie a fost interzis sărutul pe stradă de la miezul nopţii, dar britanicii pot respecta acasă tradiţia sărutului sub vâsc.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici