Vaticanul l-a iertat pe John Lennon pentru remarca despre Iisus Cristos

Vaticanul l-a iertat pe John Lennon, la 28 ani de la asasinarea lui, pentru o remarcă pe care acesta a făcut-o în 1966, aceea că cei patru membri ai trupei Beatles sunt mai celebri decât Iisus Cristos.

83 afișări
Imaginea articolului Vaticanul l-a iertat pe John Lennon pentru remarca despre Iisus Cristos

Vaticanul l-a iertat pe John Lennon pentru remarca despre Iisus Cristos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comentariul a fost publicat în 1966, într-un cotidian londonez, şi a lezat sentimentele creştinilor, mai ales ai celor din Statele Unite, unii dintre aceştia arzând în public albumele Beatles în semn de protest.

"După toţi aceşti ani, această remarcă a lui John Lennon, care a suscitat o profundă indignare, mai ales în Statele Unite, nu mai pare a fi decât o fanfaronadă a unui tânăr englez din clasa muncitoare confruntat cu un succes neaşteptat, după ce a crescut cu legenda unui Elvis (Presley, n.r.) şi a rock and roll-ului", scrie Osservatore Romano, jurnalul oficial al Vaticanului.

Articolul, care a marcat 40 de ani de la lansarea albumului ce are ca titlu chiar numele formaţiei Beatles, aduce un omagiu trupei britanice.

"Contează că, la 38 de ani de la destrămarea grupului, cântecele compuse de Lennon-McCartney au demonstrat o extraordinară rezistenţă la trecerea timpului, devenind o sursă de inspiraţie pentru mai multe generaţii de muzicieni", mai scrie jurnalul Vaticanului.

John Lennon a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa Beatles, cel mai faimos şi de succes grup din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Lennon a fost asasinat în faţa locuinţei sale din New York, pe 8 decembrie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici