Vergeturile: ce sunt şi cum pot fi remediate? Recomandări de la medicul dermatolog Mihaela Leventer

  • Vergeturile pot reprezenta o problemă, asta până te obişnuieşti cu ele
  • Vergeturile reprezintă fragmentarea ţesutului elastic în interiorul pielii
  • Multe femei ajung să aibă vergeturi după perioada sarcinii
  • Vergeturile roşii pot să fie decolorate cu ajutorul laserului vascular
  • Medicii dermatologi recomandă cremele cu colagen
581 afișări
Imaginea articolului Vergeturile: ce sunt şi cum pot fi remediate? Recomandări de la medicul dermatolog Mihaela Leventer

Vergeturile: ce sunt şi cum pot fi remediate?

Majoritatea persoanelor se feresc să-şi arate vergeturile de pe abdomen, coapse sau braţe. Este un motiv pentru care unele au renunţat chiar definitiv la statul la plajă. Mihaela Leventer, medic dermatolog ne-a povestit cum apar aceste semn pe corpurile noastre. 
 
„Vergeturile reprezintă fragmentarea ţesutului elastic în interiorul pielii. Ca şi cum s-ar rupe firul de elastic în ţesătura care-l înconjoară. Acest fenomen se produce la cei care au o piele fragilă, fără elasticitate. Şi sunt câteva momente în viaţă când putem experimenta un astfel de eveniment neplăcut. În mod obişnuit întâlnim vergeturi după perioadele de îngrăşare. Te îngraşi şi nici măcar nu se observă că pielea suferă şi ţesutul se fragmentează, iar la slăbirea ulterioară pielea se vede uşor încreţită şi cu structura modificată”, explică Mihaela Leventer.
 
Nu este chiar simplu să te obişnuieşti cu ele atunci când îşi fac apariţia pe piele. Mai ales când eşti proaspătă mamă, iar corpul tău a suferit oricum multe modificări. Cu toate astea, iată un exerciţiu de imaginaţie. Poate că îţi mai aduci aminte din copilărie, când priveai cu admiraţie toate celebrităţile cu pielea netedă şi picioarele lungi de pe copertele revistelor. Şi ele au vergeturi şi se mândresc cu ele. Iar dacă totuşi spui „pas”, tot medicul dermatolog îţi vinde câteva ponturi. 
 
„Vergeturile roşii pot să fie decolorate cu ajutorul laserului vascular şi modificăm culoarea şi îmbunătăţim percepţia. Vergeturile albe pot să fie strânse discret, nu semnificativ, cu ajutorul laserului fracţional care produce o reacţie de strângere a pielii. Avem mai degrabă nevoie de hidratarea pielii prin produse hidratante care conţin de exemplu uree sau colagen. Sunt ingrediente care se găsesc în produse dermato-cosmetice.  Deci nu apa ne aduce ameliorarea texturii cutanate, ci emolierea şi hidratarea pielii din produse specifice”, adaugă  Mihaela Leventer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici