Veteranii de la Rolling Stones au hipnotizat 60.000 de spectatori români cu energia lor

Trupa Rolling Stones a prezentat mai mult decât "A Bigger Bang" în concertul de marţi seara, de pe Stadionul Lia Manoliu. A fost un show pe care unii nu credeau că-l vor vedea vreodată, mai ales la Bucureşti, un concert care a ridicat ştacheta în standardele publicului român.

7 afișări
Imaginea articolului Veteranii de la Rolling Stones au hipnotizat 60.000 de spectatori români cu energia lor

Veteranii de la Rolling Stones au hipnotizat 60.000 de spectatori români cu energia lor

VEZI FOTO

După cele două recitaluri susţinute de Iris şi The Charlatans în deschidere, publicul de aproximativ 60.000 de persoane i-a primit pe cei de la The Rolling Stones la ora 21.25. Atenţionaţi cu o serie de focuri de artificii, spectatorii şi-au aţintit privirile asupra scenei atunci când Jagger & Co. au dat drumul show-ului cu piesa „Start Me Up”.

„Bună seara Bucureşti. Salut România”, s-a adresat Mick Jagger miilor de spectatori adunaţi pe stadionul Lia Manoliu. În uralele mulţimii a trecut mai departe cu „Let’s Spend the Night Together”, urmată de piesa „Rock Justice”. „Mă bucur să fiu aici pentru prima dată. Mulţumesc pentru această călduroasă primire”, a continuat Jagger, citind cuvintele în română probabil de pe nişte cartoane aşezate pe scenă.

Slab ca un fus, însă la fel de iute, solistul trupei a dat ture de scenă, a fermecat publicul cu energia sa hipnotică şi cu ritmul său ameţitor. Îmbrăcat iniţial într-o pereche de pantaloni negri, cu tricou de aceeaşi culoare şi o jachetă vişinie, strălucitoare, Jagger a schimbat mai multe ţinute pe parcursul show-ului, toate având însă câte un accesoriu glamour.

„Haideţi să ne distrăm, cântaţi cu mine”, a mai spus cântăreţul în română şi a continuat cu „You Can’t Always Get What You Want”. Răsplătiţi cu o mare de aplauze dăruite de publicul cu braţele larg deschise, cei de la Rolling Stones au făcut stadionul să freamăte.

VEZI VIDEO

Scena grandioasă, de dimensiunile unui bloc de locuinţe, a pus în valoare set list-ul ales de trupă, luminând artiştii şi publicul cu sute de reflectoare în felurite culori. Se spune că producţia „A Bigger Bang” este cea mai mare dintre toate turneele existente la ora actuală şi ar trebui să îi credem pe cei din staff-ul tehnic când spun asta, în special atunci când o parte din scenă se desprinde, deplasându-se în interiorul publicului. Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards, Charlie Watts, împreună cu o serie de instrumentişti şi membri din staff-ul tehnic, au ajuns astfel în mijlocul gazonului, pe o scenă luminată ca o insulă în marea de mulţime care i-a aclamat. Aici, Mick şi-a luat cu el chitara şi a creat cel mai fiebinte moment al concertului, interpretând piesele „Miss You” şi „Satisfaction”, alături de glasurile majorităţii oamenilor de pe stadion. „Ce bine e aici”, a exclamat Jagger din mijlocul celor 60.000 de spectatori.

Întorşi la scena principală, în dreptul ecranului imens care în timpul spectacolului reda imaginile din concert, pe rockeri îi aştepta o celebră limbă-emblemă a trupei, gonflabilă, înaltă de circa zece metri.

„Mă simt excelent”, a mai spus Jagger înainte de a continua cu „Paint It Black”. Astfel concertul Rolling Stones s-a apropiat de final. Chiar dacă s-au retras din scenă, cei patru membri ai formaţiei au revenit pentru a interpreta piesa „Brown Sugar”. Însă apoi, după o plecăciune adâncă şi aproape două ore de concert, veteranii rock-ului nu s-au mai întors pe scenă, în ciuda bisului cerut cu insistenţă de public, timp de mai multe minute.

Concertul s-a terminat parcă prea repede în comparaţie cu timpul trecut de când cei de la The Stones sunt aşteptaţi în România. La show au venit spectatori nu doar din toată ţara, ci şi din Bulgaria şi Republica Moldova, special pentru a-i vedea pe celebrii rockeri. Chiar dacă majoritatea celor prezenţi au fost tineri, mulţi dintre aceştia au venit cu părinţii. Numeroşi spectatori erau din generaţia celor care au prins anii în care membrii trupei abia se făceau cunoscuţi în lume.

Acum, la 40 de ani de când scena rock este regatul lor, cei de la Rolling Stones au poposit şi la Bucureşti, marcând un concert care nu se va şterge uşor din minţile şi sufletele celor care l-au văzut.

Dar cum producţia nu a fost total externă şi au existat şi organizatori români la concert, acestora li se poate reproşa, în primul rând, numărul prea mic de puncte de vânzare de răcoritoare. Pe o căldură greu de suportat, la peste 35 de grade Celsius, publicul care a ajuns la stadion încă de dinainte de ora 17.00 a avut la dispoziţie puţine corturi cu apă, suc şi bere, acestea nereuşind să facă faţă odată ce spectatorii s-au strâns în număr din ce în ce mai mare la locul concertului.

Trupa Rolling Stones va pleca miercuri din România, vineri având programat următorul concert, la Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici